"CHP-İYİ Parti ittifakı dağılır mı?"

"CHP-İYİ Parti ittifakı dağılır mı?"
T24 yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü yazısında Millet İttifakı'nın dağılmayacağını belirterek, "Çünkü önümüzdeki seçim de rejim/sistem temelli olacak... İttifaklar bu temel üzerine kurulacak" dedi.

T24 yazarı Mehmet Tezkan bugünkü "CHP-İYİ Parti ittifakı dağılır mı?" başlıklı yazısında, Millet İttifakı'nın bileşenlerini değerlendirdi. Tezkan, CHP ve İYİ Parti'yi ittifakta buluşturan temel sebep olarak, başkanlık sistemine karşı olmalarını ifade ederken, "Ama bu rejim konusunda ortak hareket etmeleri ittifak yapmamaları anlamına gelmez...Böyle bakarsanız CHP/İyi parti/Saadet ittifakı dağılmaz... Çünkü önümüzdeki seçim de rejim/sistem temelli olacak... İttifaklar bu temel üzerine kurulacak..." dedi.

Tezkan'ın yazısının bir bölümü şu şekilde;

"Soru şu; birbirine benzemeyen bu partiler neden bir araya gelerek ittifak kurdu... Veya aynı tabana seslenen AKP ile Saadet, MHP ile İyi parti neden ayrı kamplarda yer aldı?

Temelinde ne yatıyor ona bakalım...

Millet İttifakı’nda olan partiler; Türk usulü başkanlık modeline karşı... Onları bir araya getiren asıl mesele bu... CHP/İYİ Parti/Saadet yürütmenin yegane temsilcisi olmasını yanlış buluyorlar...

Bu partileri bir araya getiren tutkal buysa ittifak seçimden seçime olur... Meclis'e gelen bir yasa teklifinin bazı bölümlerine CHP karşı çıkabilir, iyi parti destekleyebilir... Bu ittifakın çatladığı anlamına gelmez... İki partinin de kendi kimlikleri, kişilikleri, dünyaya farklı bakışları var... İttifak demek iki partinin aynı düşünmesi demek değil... Bazı konularda çok farklı tavır alabilirler...

Ama bu rejim konusunda ortak hareket etmeleri ittifak yapmamaları anlamına gelmez...Böyle bakarsanız CHP/İyi parti/Saadet ittifakı dağılmaz... Çünkü önümüzdeki seçim de rejim/sistem temelli olacak... İttifaklar bu temel üzerine kurulacak..."