Kılıçdaroğlu'ndan gündem yaratacak iddia: Siyasi cinayetler olabilir. CHP Lideri Orhan Uğuroğlu'na açıkladı

Kılıçdaroğlu'ndan gündem yaratacak iddia: Siyasi cinayetler olabilir.  CHP Lideri Orhan Uğuroğlu'na açıkladı
Mersin'de nakliyecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de siyasi cinayetler olabileceği konusunda endişeleri olduğunu açıkladı.

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun nakliyecilerle buluşması öncesi gazetecilerle yaptığı görüşmeyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi partilere yaptığı yeni anayasa çalışması çağrısını “Biz hiçbir zaman AK Parti’yle bir anayasa değişikliği için masaya oturmayacağız” diyerek net bir dille reddetti.

Uğuroğlu''nun aktardığına göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na 2023 seçimlerine nasıl bir atmosferde gidileceği ve toplumdaki kutuplaşma hatırlatılarak gerilimden endişe edip etmediği soruldu.

"BU GERİLİMDEN OLABİLDİĞİNCE UZAK DURMAMIZ LAZIM"

Kılıçdaroğlu, bu soruya şöyle yanıt verdi:

"Şimdi gerilim konusunda endişem şu. Erdoğan gerilimi doruk noktasına çıkarıp, seçime gitmek ister ve böylece geniş kitlelerin var olan yönetim etrafında konuşlanmasını sağlamak için. Biz ise eğer mantıklı davranırsak, bu gerilimden olabildiğince uzak durmamız lazım. Ben bütün milletvekili arkadaşlarıma söylüyorum, il başkanlarına söylüyorum. Sakın ola ki işte birisi bir laf edecek, hemen sokaklara çıkıp yok sakin olacağız. Nasıl olsa değişecek bu düzen, bu böyle gitmeyecek yani. Gerilimden biz kaçınacağız. Benim gördüğüm kadarıyla ittifakı oluşturan diğer partiler de zaten gerilim istemiyorlar. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır."

Uğuroğlu''nun yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

- Soru: Kemal Bey bu sözlerden kastınız ne?

"Siyasi gerilim... Siyasi cinayetler."

- Soru: Böyle kaygılarınız var mı?

"Böyle kaygılarım var."

- Soru: Bu kaygılarınız konusunda bildiğiniz şeyler de var mı?

"Erdoğan''ın bizzat kendi ifadeleridir. ''Dur bakalım daha başınıza neler gelecek'' dedi. Bunu sıradan bir insan söylemiyor. Ülkeyi yöneten ve devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle... Yani ''Ben önümüzdeki süreçte durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim, daha siz işin, yolun başındasınız'' diyor. Açıkça tehdit ediyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

İlgili Haberler