Kılıçdaroğlu'na komşularından destek: “Dualarım sizinle. Siz bir vatanseversiniz.”

Kılıçdaroğlu'na komşularından destek: “Dualarım sizinle. Siz bir vatanseversiniz.”
Yüksek elektrik zamlarına tepki olarak elektrik faturasını ödememe eylemi yapan ve dün evinin elektriği kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na komşuları mum yakarak destek verdi. Kılıçdaroğlu'nun bir süre sohbet ettiği komşusu, “Dualarım sizinle. Siz bir vatanseversiniz.” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 9 Şubat 2022 tarihinde, milyonlarca hanenin sesini duyurmak ve yapılan yüksek elektrik zammına dikkat çekmek için elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu''nun evindeki elektrik, dün sabah saat 11.21’de dağıtım şirketi EnerjiSA ekipleri tarafından kesildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu''nu telefonla arayarak dayanışma dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu da akşam saatlerinde evine geldi. Komşularının Kılıçdaroğlu''na destek vermek için ışıklarını açmayarak mum yakmaları dikkat çekti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''na bazı komşuları da mum yakarak destek verdi.

Kılıçdaroğlu''nun bir süre sohbet ettiği komşusu Şükran Kabakçı, "Dualarım sizinle beraber. Siz bir vatanseversiniz. Sizi bütün dünya alkışlıyor. Bütün kalbimiz sizinle" dedi.

‘SORUNU ÇÖZECEK SİYASET KURUMU’

CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından evinin önündeki parktaki çardakta gazetecilerle sohbet etti. Sohbete Kılıçdaroğlu, "Dünyanın bütün sosyal demokratları artık farklı bir noktaya kilitlensin. Bizim ülkemizde de ciddi sorunlar var. Bu sorunların tamamı çözülecek. Beraber çözeceğiz. Millet İttifakı olarak beraber bu sorunları çözeceğiz. Emin olun bütün dünyaya çözümlerimizle örnek olacağız. Ekonomi, sosyal politikalarımızla demokrasi anlayışımızla bütün dünyaya örnek olacağız" ifadelerini kullanarak başladı.

Siyasi parti liderleriyle görüştüğünü belirten CHP lideri, "Elektriği kesilen 4 milyon insanın sesi olmak gerekiyor. Bunun için bir farkındalık yapmak gerekiyordu. Bunu yaptık. Elektriği kesilen bazı aileleri de ziyaret edeceğim. Ciddi sorunlar var. Acıyı yaşamak lazım. Bir sorunu çözmek için önce sorunu yaşayanları dinlemeniz lazım diye. Ben elektrik faturasını ödeyebilirim. Benim gelirim buna zaten yetiyor. Ama sorun geliri olmayan ya da düşük gelirli ailelerin yaşadıkları dram. Sorunu çözecek olan da siyaset kurumu başka kimse değil" ifadelerini kaydetti.

İlgili Haberler