Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert BAE tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert BAE tepkisi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prens Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Ankara'ya gelmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine tepki gösterdi...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geldi.

Görüşmenin ardından Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında enerji, çevre, finans ve ticaret alanlarında 10 anlaşma imzalandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarını hedef alarak "BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan. Ne oldu senin rabiana, ihvanına?" ifadelerini kullandı.

"Müslümanların Saray''ın yanında yeri yoktur"

Kılıçdaroğlu şunları yazdı:

"BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan. Ne oldu senin rabiana, ihvanına? Hep söylüyorum; Saray''ın her şeyi yalan dolan, her şeyi boş algılardır. Ucunda para varsa anında satarlar davalarını. Hakiki Müslümanların Saray''ın yanında yeri yoktur."

Türkiye -BAE ilişkileri

Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler Mısır''da Muhammed Mursi''nin bir darbe sonucu iktidardan uzaklaştırılmasıyla gerilmişti.

BAE, darbeyi gerçekleştiren Sisi''yi desteklerken Türkiye darbeye en sert veren ülkeler arasındaydı.

İlgili Haberler