Kılıçdaroğlu'dan önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu'dan önemli açıklamalar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri buluşmasında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla''da Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri buluşmasında konuştu. CHP halkın partisi olma konusunda önemli adımlar attı diyen Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi parti ben devletim diyorsa orada demokrasi yoktur. Gelip de devletin bütün kurumları partili yapacağım derse, devlet geriye gider. Liyakat diye bir kavram var. İşi ehline vereceksin. Bu bizim inancımızın da gereğidir." dedi. 

Kılıçdaroğlu, "Eğer bir bankanın yönetim kurulu üyeliğine bir güreşçiyi atarsanız ne olur? Bu şuna benzer: ben üniversiteyi bitirdim, iyi de okudun gel bu apandisit ameliyatını yap. Liyakat budur; işi ehline teslim etmek. Türkiye''nin en büyük sorunlarından biri budur. İşi ehline vermezsiniz, devlette çürüme yaşarsınız. Çürümeden çıkmanın yolu işinin ehline teslim etmektir. Kilolarca uyuşturucu geliyor, Derince Limanı''na. Yakalanıyor, kim sorumlusu, belli değil. Bir tek savcı cesaret edip dava açamıyor. Ama fırından biri ekmek çalsın, 50 polis yakalar savcıya götürür." diye konuştu. 

"NEDEN YOKSULLUK VAR?"

Devleti yönetirken iktidar vatandaştan vergi toplar diye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Vergisiz tek bir alan var soluduğumuz hava. Musluğu açtığında vergi var. Elektrik düğmesine bastığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Soru: Benim vergimi nerede kullanıyorsun sen? Neden yoksulluk var? Bu soruların sorulması lazım. Kaynaklar sınırlıdır ama ihtiyaçlar sınırsızdır. Ne olması lazım: Sınırlı kaynaklarla, sınırsız ihtiyaçlar arasında denge kurmanız lazım. Bunu nerede kurarsız, bütçede." dedi. 

"KARA KIŞ FONUNU ÖNERDİK"

CHP lideri, "Bütçe görüşmeleri yapılıyor. Vergilerin büyük kısmı Londra''daki bir tefeciye gidecek. Cumhuriyetin 100. yılını bitirmek üzereyiz. Yüz yıl devirdik. Önümüzdeki yüz yıl ne yapacağız? Osmanlı sanayi devrini kaçırdığı için battı. Türkiye böyle bir süreci kaçırırsa o da batacak. Gençler diyorlar ki ben gidiyorum yurt dışına. İyi de memleketi kim büyütecek? En iyi yetişen çocuklarımızı batılılar kaparsa biz nasıl büyüyeceğiz.

İktidarı eleştiriyorum doğru. Ama tavsiyede de bulunuyorum. Kara kış fonunu önerdik. Fransızı, Almanı kuruyor, sen de kursana kardeşim. Fakirin faturasını bari düşük tut. Bu da olmaz. Niye olmaz? Bütün hizmeti 5''li çeteye yapacaksa ben isyan etmeyip de kim isyan etsin. Çözülmesi lazım bunun. Bu nedenle hepimizin sorumluluğu var. Muhtarlık kurumuna hiç önem verilmedi. Tarihi bir önemi var muhtarlığın. Muhtarları toplarlar, aslansınız kaplansınız dersiniz. O kadar. “ ifadelerini kullandı.