CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana'da CHP Katılım Töreni'nde konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana'da CHP Katılım Töreni'nde konuştu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana'da CHP'ye katılım töreninde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidarında Türkiye'nin en temel sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu Adana'da konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adana'da düzenlenen üye katılım töreninde açıklamalarda bulundu. CHP'yi katılan üyelere teşekkür ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorunlarının 18 yılda çözüme kavuşturulamadığını belirtti. 

CHP iktidarında başta  öğrencilerin yurt sorunu olmak üzere birçok temel problemi kısa süre içerisinde çözeceklerini belirten CHP lideri, "Oğlu sınav kazandı, kızı sınav kazandı, anne babanın gözü sonra arkada kalıyor. Nerede kalacak diye düşünmeye başlıyorlar. Devlet dediğimiz kurum, çocuğun elinden tutacak. Sıcak suyun var, dünya ile iletişim kurabileceksin. Annenin babanın gözü arkada kalmayacak. Sizin 18 yılda yapamadığınızı Kılıçdaroğlu 1 yılda yapacak" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

CHP’li olmanın bir maliyeti vardır. CHP’li olan kişi en fazla fedakârlıkta bulunan kişidir. Topluma karşı hepimizin fedakarlık yapması lazım. Gerekirse biz yemeyeceğiz ama aç olan çocuğun karnını doyuracağız.

Bu bizim sorumluluğumuzdur. Yeni bir insanı siyasi anlayışını hayata geçirmek zorundayız. Bu söylediğim demokrasinin olmazsa olmazıdır. Yerel yönetimlerde biz bunları yapıyoruz. Siz ayırım yaparsanız, o ülkeyi bölersiniz. Ülke kavga haline dönüşür. Bizim gönlümüzde yatan nedir? Farklı düşünse bile insanlar onlara hizmet etmek.

"TEMİZ BİR SİYASETE İHTİYAÇ VAR"

İnsanlar o insanlara hizmet etme yetkisi verdiyse, bende o yetkiyi vatandaşa hizmet için kullanmalıyım. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada. Kendisi daha adayken söyledik. Bütün Adanalıların hakkını savunması için. Aynı şey diğer başkanlarımız için de geçerli. Onlar da ayrım yapmıyorlar. Dolayısıyla bu ülke yönetimindeki tıkanmışlığı kaldırmak için CHP’ye ihtiyaç var. Temiz bir siyasete ihtiyaç var. Adana bir dönem tarımın başkentiydi. Ne oldu da tarım bir anda mahvoldu? Bir yerde bir yanlış var. Size şu örneği vereyim. Ağrıma gidiyor benim.

"TÜRKİYE'NİN KAYNAKLARI İYİ YÖNETİLMİYOR" 

Hollanda’nın yıllık tarım ürünü ihracatı 185 milyon dolar. Konya’dan küçük bir devlet dünyanın her tarafına tarım ürünü ihraç ediyor. 185 milyar dolar, Türkiye’nin 18 milyar dolar. Bu ne demek oluyor, Türkiye’nin kaynakları iyi yönetilmiyor demek.

CHP’li olarak her birimizin sorumlulukları var. Bunları komşularımıza anlatacağız. Biz sorunu çözmek zorundayız, 18 yıldır sorunu çözemediler. Türkiye’nin en basit sorunu öğrenci yurdu yapmak ama 18 yılda hala milyonlarca öğrenci yurt bulamıyorsa, bu ülkede sorun var demektir.

"YURT SORUNUNU 1 YILDA ÇÖZERİZ" 

Oğlu sınav kazandı, kızı sınav kazandı, anne babanın gözü sonra arkada kalıyor. Nerede kalacak diye düşünmeye başlıyorlar. Devlet dediğimiz kurum, çocuğun elinden tutacak. Sıcak suyun var, iletişim kurabilirsin. Annenin babanın gözü arkada kalmayacak.

Sizin 18 yılda yapamadığınızı Kılıçdaroğlu 1 yılda yapacak. Bizim bu bahsettiklerimizi komşularınıza anlatın. Her insanın hatası, kusuru olabilir ama biz eksikliklerimiz hatırlatıldığı zaman düzeltmeye çalışıyoruz. Biz dayatmacı bir kültürden gelmiyoruz.

"UZLAŞMACI BİR KÜLTÜRDEN GELİYORUZ" 

Tam tersine uzlaşmacı, konuşmacı bir kültürden geliyoruz. Kavgadan bu millet çok zarar gördü. Eğer siyaset halka hizmet amacı ise bunu barış içinde yapmamız gerekiyor. Adanalıları çok seviyorum, Zeydan Başkanı da çok seviyoruz tabii. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ailesine katılarak sorumluluk üstleneceksiniz, ailemize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.