Kılıçdaroğlu suikast iddiasına Erdoğan'ın açıklamalarını örnek gösterdi

Kılıçdaroğlu suikast iddiasına Erdoğan'ın açıklamalarını örnek gösterdi
Siyasi suikast ve ölüm listesi tartışmalarına ilişkin konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “En tepedeki adam “başınıza daha durun bakalım neler gelecek” derse ne olur bu?” ifadelerini kullandı.

Harekete geçecek çevreleri açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından Meclis’teki makam odasında bir grup gazetecinin bu konudaki sorularını yanıtladı.

Seçimlere doğru iplerin gerildiğini ve kulağına siyasi suikast iddialarının geldiğini belirten CHP lideri, suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in kendisi ve bazı gazetecilerin yer aldığı bir ölüm listesinden bahsetmesinin ardından konuştu.

İktidar partisi sözcüleri ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Elindeki belgeleri savcılara teslim et" çağrısını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu.

“Normalde savcılıkların süratli bir şekilde Erdoğan’dan bilgi almaları lazım. Siz ‘Daha bu iyi günleriniz, başınıza şunlar gelecek’ diyorsunuz, ‘Bunların başına daha ne gelecek’ diye sormaları lazım. Bunu ben ya da sıradan bir vatandaş da söylemiyor. Devletin en tepesindeki ve devletin tüm kadrolarına hakim kişi söylüyor. Ayrıca dönüp aynı şekilde, ‘İktidar sevdasından vazgeçeceksiniz’ diyor.”

“NEDEN ERDOĞAN BUNU SÖYLÜYOR?”

“Yoksa başınıza şunlar gelir… Bu ne demektir? O zaman, biz bu partileri neden kurduk? Partilerinizi kapatın, tek ben kalacağım ve ben tek başına yöneteceğim! Kapatmazsak ne olur? Eee siz bilirsiniz, diyor. Normalde eğer savcı, savcıysa derhal bakması lazım. Bu olay nedir araştırması lazım. Neden Erdoğan bunu söylüyor? Hangi gerekçeyle bunu söylüyor?

Yarın da Erdoğan diyecek ki ‘Mahkemelere ne gerek var zaten ben karar veriyorum. Kapatın bu mahkemeleri… Süratli bir şekilde otoriter bir yapıya doğru kayıyoruz. Erdoğan’ın onu söylemesi belli çevreleri cesaretlendirebilir. Sorun orada."

Kılıçdaroğlu, “O zaman endişe kaynağınız Erdoğan’ın açıklamaları mı?” sorusuna ise “Sadece ben değil aklı başında olan herkes endişelenir. En tepedeki adam “başınıza daha durun bakalım neler gelecek” derse ne olur bu? Ne olur?” yanıtı verdi.

 

İlgili Haberler