Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert yolsuzluk cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert yolsuzluk cevabı
Yolsuzluklarına karşı mücadele edeceğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Yolsuzlukları savunanlara karşı mücadele edeceğim. Bunu en başta bilmesi gereken de Sayın Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun bürokratlara yönelik çağrısını suç olarak değerlendirerek “Bay Kemal''in heves ettiği vesayet günleri geride kaldı” demişti. Erdoğan''a Kılıçdaroğlundan yanıt geldi. 

Çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu "Yolsuzluklarına karşı mücadele edeceğim" dedi. CHP lideri devamında ise "Yolsuzlukları savunanlara karşı mücadele edeceğim. Bunu en başta bilmesi gereken de Sayın Erdoğan''dır" ifadelerini kullandı.

Anadolu Buluşması-Yerel Medya 2021 Çalıştayı’nda yaptığı konuşmasında, adaletten, haktan, hukuktan yana olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,  "Kanuna uyan, görevini yapan, vatandaşın hakkını koruyan herkesin benim başımın üstünde yeri var. Siyasi görüşü, kimliği ne olursa olsun. Ama beytülmala el uzatıyorsanız kimse kusura bakmasın” dedi.

BEYTÜLMÂL NEDİR

“Mal evi” anlamında olan beytülmâl bir terim olarak devlete ait malların muhafaza edildiği fizikî mekânı ifade ettiği gibi devlete ait taşınır taşınmaz malların bütününü ve bunların idaresiyle ilgili hukukî kurumu da ifade etmektedir.

İlgili Haberler