CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Yeniçağ'a başsağlığı telefonu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Yeniçağ'a başsağlığı telefonu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz duayen gazeteci, Yeniçağ yazarı Burhan Ayeri için Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nu arayarak başsağlığı diledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nu telefonla arayarak, duayen gazeteci Burhan Ayeri için başsağlığı diledi. Ayeri’nin yazılarını ilgiyle takip ettiğini belirten CHP lideri, Yeniçağ ailesine, okurlarına ve tüm basın camiasına başsağlığı diledi.

Türk Basınının usta isimlerinden Yeniçağ Gazetesi yazarı Burhan Ayeri 74 yaşında hayatını kaybetmişti.

İZMİR’DE DÜNYAYA GELDİ

İzmir Damlacık’ta dünyaya gelen Ayeri, eğitim hayatına Vefa Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda devam etti.

GAZETELERDE TELEVİZYON ELEŞTİRMENLİĞİNİ BAŞLATMIŞTI

Gazeteciliğe 1966’da başlayan Ayeri, Tercüman gazetesinde uzun süre haber müdürü olarak görev aldı. Türkiye’de televizyon eleştirmenliğini gazetelerde ilk başlatan isim olan Ayeri’nin meslek ödüllerinin sayısı yüzün üstündedir.

"YENİÇAĞ’DA ÇALIŞMAK ŞANSIM”

Ayeri, hayatına ilişkin kaleme aldığı özgeçmişini, “Orhan Ayhan gibi ağabeye ve Ömer Üründül gibi bir kardeşe sahip olduğum için gerçekten şanslıyım. Bir diğer şansım ise sonbaharımda YENİÇAĞ gibi "kadir bilir" bir ekiple çalışabilmektir” ifadeleriyle sonlandırmıştı.