Devlette kadrolaşmanın böylesi görülmedi

Devlette kadrolaşmanın böylesi görülmedi
CHP’li Mahmut Tanal, kaymakamlıklar bünyesindeki Aile Destek Merkezleri’nin, AKP Kadın Kolları'nın etkisi altına girdiğini söyleyip, iktidar partisinin arka bahçesi gibi çalıştığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, AKP Kadın Kolları teşkilatlarının etkisi altına girdiği iddiasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren, kısa adı "ADEM" olan Aile Destek Merkezleri’ni Meclis gündemine getirdi.

"ADEM YÖNETİCİLERİNİN AKP ÜYELİĞİ VAR MI"

Tanal, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Aile Destek Merkezleri’nin (ADEM) çalışanları ve yöneticilerinin hangi kriterlere göre belirlendiğini sordu. Önergesinde Şırnak’ı özellikle gündeme getiren Tanal, söz konusu kentte ADEM yönetici ve koordinatörlerinin AKP teşkilatlarına herhangi bir üyeliklerinin olup olmadığını sordu. Tanal devamında “Şayet herhangi bir üyelikleri varsa bu durum eşitlik, hakkaniyet ve liyakat ilkelerine aykırı değil midir?” sorusunu yöneltti.

Önergede, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Aile Destek Merkezleri’nde AKP il/ilçe kadın kolları teşkilat üyelerinin müdür ve çalışan olarak görevlendirildiği iddialarının doğruluğunu soran Tanal, ödenen maaş ve ücrete ilişkin bilgi talep ederek, yasalara aykırılık yönünden değerlendirme yapılmasını istedi.

"SORUŞTURMA  BAŞLATILACAK MI"

CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Şırnak ilinin Silopi ilçesinde, Aile Destek Merkezleri tarafından gerçekleştirilen yardım ve faaliyetlerin, AK Parti teşkilatlarının çalışmalarıymış gibi lanse edildiği iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise bu iddialara ilişkin soruşturma başlatılacak mıdır?” diye sordu.