CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu gündeme getirdi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü öyle bir cevap verdi ki tartışma nereden nereye geldi

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu gündeme getirdi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü öyle bir cevap verdi ki tartışma nereden nereye geldi
CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu sosyal medya hesabında, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi doktora sınavında usulsüzlük yapıldığını dile getirdi. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü ise iddialara, “Mutlaka yanlış bir şey varsa düzeltilir. Daha önce öğretim üyeliği yaptığınızı göz önüne aldığımda üslubunuzun şık olmadığını belirmek isterim” şeklinde yanıt verdi.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kocaeli Ü., 7 kontenjan için Mimarlık doktora sınavı yapıyor. Mülakatta (mimarlık sorulmuyor) 2 kişi yüz alıyor ve programa kabul ediliyor, kalan 11 kişi 20 alıyor ve eleniyor. Bu bir skandal! Bu sınavı yapanlar bilim insanı olamaz! Bunlar emek hırsızı” ifadelerini kullandı.

“ÜSLUBUNUZ ŞIK DEĞİL”

Paylaşıma Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, “Sayın Milletvekili konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Mutlaka yanlış bir şey varsa düzeltilir. Daha önce öğretim üyeliği yaptığınızı göz önüne aldığımda üslubunuzun şık olmadığını belirmek isterim” şeklinde yanıt verdi.  

“BEN ADALET DİYORUM SİZ ÜSLUP”

Bekaroğlu, rektöre verdiği cevabında, “Sayın Rektör, Ben ‘adalet’ diyorum siz ‘üslup’. Ayrıca üslubumda ısrar ediyorum. Yapılan emek hırsızlığı değil de nedir, bilim insanları böyle bir işi nasıl yaparlar? Size de eleştirim var. Profilinize “Rector of Kocaeli University” yazmanız hiç şık değil. Lütfen Türkçe yazın!” ifadelerini kullandı.

mehmet-bekaroglu-kocaeli-universitesi.jpgsaadettin-hulagu-mimarlik-fakultesi.jpg