CHP Milletvekili Murat Demir Bakan Koca’ya çırpındıkça batıyor dedi ve can alıcı soruyu sordu

CHP Milletvekili Murat Demir Bakan Koca’ya çırpındıkça batıyor dedi ve can alıcı soruyu sordu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının özel bir şirket tarafından Devlet Malzeme Ofisi’ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip dilmediğini sordu. Bakan Koca'da ilim Kurulu toplantısı sonrası bu iddiaya cevap vermişti. Ardından CHP Milletvekili Murat Demir bakan Koca'nın açıklaması üzerine paylaşımda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca iddialara karşılık, " Bir diğer konu, aracı var mıydı yok muydu? Biz devlet olarak Sinovac firmasıyla bütün görüşmeleri yaptık. Bu firmanın 10 yıldan fazla süredir bir distribütörü var, tek distribütörü. Ayrıca bu distribütör, bu firmanın Türkiye’deki ayrıca yetkilisi. Genel olarak firmanın yetkilisi de firma. Hem tek distribütörü, hem tek yetkilisi firma adına. Dolayısıyla biz bütün görüşmeyi Sinovac ile yaptık. Altını çiziyorum: Hiçbir şekilde aracı firmaya bir kuruş verilmemiştir" ifadelerini kullanmıştı.
CHP Milletvekili Demir ise  Twitter hesabından, "Bakan @drfahrettinkoca -çırpındıkça batıyor. “Hiçbir şekilde aracı firmaya bir kuruş verilmemiştir” diyor. Aracı firma bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı DMO’ya 12 milyon dolara satınca devlet aracı firmaya 12 milyon dolar kar payı vermiş olmuyor mu? Lafı dolandırmayın!" dedi.