CHP MYK'dan af yasasına 'Murat Ağırel' eleştirisi

CHP MYK'dan af yasasına 'Murat Ağırel' eleştirisi
CHP MYK’da, af yasası hakkında konuşulanlarla ilgili detaylar ortaya çıktı. Buna göre toplantıda bazı MYK üyelerinin af yasası ile ilgili bazı endişelerini dile getirdiği öğrenildi.

YENİÇAĞ / ANKARA 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün gerçekleştirdiği Merkez Yönetim Kurulu toplantısına ilişkin detaylar ortaya çıktı. CHP kulislerinden aktarılan bilgilere göre, MYK’da ele alınan konulardan biri de gündemde olan af yasası ile ilgili oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık yaptığı toplantıda, MYK üyelerinin, af yasası hakkındaki endişelerini dile getirdiği öğrenildi. Buna göre, CHP MYK üyeleri, af yasanın tam anlamı ile karşılık bulmadığını ve içeriğinde önemli eksiklikler olduğunu dile getirdi.

CHP’nin af yasası konusunda örnek verdiği isimlerden biri de Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel oldu.

CHP, köşesinde ve kitaplarında yazdığı yolsuzluk olayları ile bilinen gazeteci Murat Ağırel’in af yasası dışında kalmasını, yasasının eksikliklerinden biri olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi MYK toplantısında, af yasası ile ilgili öne çıkan kısımlar şu şekilde:

- Biz, kendisi bir af kanunu olan böyle bir düzenleme ile yolsuzluğun kitabını yazan Murat Ağırel'i 3 yıl hapiste tutulacak, Murat Ağırel'in kitabını yazdığı yolsuzluk yapan memur ceza almadan serbest kalacak. Bunu hiçbir vicdan kabul etmez. Bu düzenleme örtülü aftır.

- Devleti soyanların kitabını yazanlar içeride, soyanlar dışarıda. Bunu bize kimse kabul ettiremez. Bu düzenleme devletin kendi eliyle, yani Meclis yoluyla hırsızların heykelini dikme çabasına dönüşür.

- Yasa özgür medyayı sansürlemek için getiriliyor. Biz bunu nasıl kabul ederiz? Erdoğan çıksın, savunsun, anlatsın. Bir anlatsın bakalım halka. Rüşveti yazan bir gazeteciyi neden hapse atıyor, soyanları neden bırakıyor? Bu, devleti soyanların affıdır.

- Cezaevlerine bırakılan insan devletin teminatı altındadır. Onun hastalanmamasını devlet sağlamalıdır. Mazeret ile yapılanın alakası yok. Sansür getirmek istiyorlar. Muhaliflere en üst düzeyden ceza vermek; soyguncuları, rüşvetçileri dışarı bırakıp, onları yazanları hapse atmak istiyorlar. Bunu halkın vicdanı kabul etmez.

- Biz yasaya karşı değiliz. Biz yasaya vicdan ve adalet koymak istiyoruz. AKP bunu kabul etmek istemiyor. Yasa bu haliyle vicdansızdır, adaletsizdir. Ya vicdanlı ve adaletli bir yasaya dönüştürülür ya da karşısında bizi bulurlar.