CHP tüzüğüne Muharrem İnce ayarı

CHP tüzüğüne Muharrem İnce ayarı
CHP tüzüğünde Cumhurbaşkanı adayı göstermeye yönelik yapılan değişiklik dikkat çekti. Değişiklik geçtiğimiz günlerde aday olacağını tekrarlayan Muharrem İnce'nin açıklamalarını akıllara getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Abant Tabiat Parkı’nda bulunan bir otelde yaptığı 27. Dönem İkinci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın ilk günü tamamlandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önemli bir kısmı anayasaya, iç tüzüğe ve siyasi partiler kanununa uyum düzenlemeleri olan değişiklikler yapıldığını söylediği toplantıya ilişkin, "Cumhurbaşkanı adayı belirleme yetkisini gruba bırakarak ve gruba partinin üst organı merkez yönetim kurulunun belirlediği adayı sunma maddesini ilave ederek cumhurbaşkanı aday gösterme kanununa bir uyum gerçekleştirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Özel'in bu açıklamaları geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yeniden aday olacağını açıklayan Muharrem İnce'yi akıllara getirdi.

İnce'nin canlı yayında adaylık açıklaması yapması CHP'de tepkilere neden olmuş, 24 Haziran seçimlerinde ekibindeki önemli isimlerden CHP eski Milletvekili Ümit Özgümüş, Muharrem İnce için "Tekrar aday olursan ve yüz tane oyum olsa, birini sana verirsem namertim" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler