CHP Vakıf Bank dosyasını açıyor

CHP Vakıf Bank dosyasını açıyor
CHP Mersin Milletvekili Başarır, “Yakın zamanda Ziraat Bankası dosyasını açtık şimdi de Vakıf Bank dosyasını açacağız, bir kamu bankası nasıl soyulmuş göreceksiniz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Tv5’te yayınlanan Günden Yansıyanlar programında Yunus Emre İşçi’nin yeni dosya açıklayacakmısınız sorusu üzerine, “Önümüzdeki hafta Vakıf Bank dosyasını açıklayacağız” dedi.

Vakıf Bank dosyasını açacaklarını ilk kez Tv5’te duyuran Başarır’ın açıklaması şöyle: 

Yakın zamanlarda Ziraat Bankası dosyasını açtık, önümüzdeki hafta Vakıf Bank dosyasını açacağız ve gördüklerinize inanamayacaksınız. Bir kamu bankası nasıl soyulmuş göreceksiniz. İlk kez sizin buradan açıklıyorum. Göreceksiniz Failleri aynı, rakamlar aynı, milyonlarca lira krediler verilmiş ve ödenmemiş. Evraklarıyla beraber başka ihaleler de açacağız. Bunların hepsini düzenli olarak kamuoyuna paylaşacağız.

Türkiye’nin iki büyük sorunu var

“Türkiye’de yoksulluk ve yolsuzluk var. Bunlar zaten birbiriyle bağlantılı. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede zaten yoksulluk olur. Buradan halkımıza sesleniyorum. Bu para bizim, biz bu kara düzene mecbur değiliz.”