CHP Van İl Başkanı Bahçesaray'da neden daha önceden önlem alınmadığını sordu

CHP Van İl Başkanı Bahçesaray'da neden daha önceden önlem alınmadığını sordu
CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, çığ felaketinin yaşandığı Van'da çığ riskinin bulunduğunu ve neden daha önceden önlem alınmadığını sordu.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan ve 41 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan çığ felaketinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, Van'ın Bahçesaray ilçesinde her zaman çığ riskinin bulunduğunu hatırlatarak, bu zamana kadar neden önlem alınmadığını sordu.

Çığ felaketinin yaşandığı noktada açıklamalarda bulunan CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, ihmal ve tedbirsizliklerin yaşandığını ifade ederek, "Orada heyetle birlikte incelemelerde bulunduk. İlk çığdan sonra bir ihmal ve tedbirsizlik var. Bize söylenen orada deneyimli AFAD ve UMKE elemanlarının çalışmadığıdır. Bunun önüne geçilebilinirdi. Şu ana kadar bir kişinin kayıp olduğunu biliyoruz" dedi.

"NEDEN ÖNLEM ALINMADI"

Van Bahçesaray yolunda her zaman çığ düştüğünü hatırlatarak, "Bahçesaray yoluna her kış çığ düşüyor. Bugüne kadar neden önlemler alınmadı? Çığ bölgesine istinat duvarları kurulabilirdi. Bundan sonra insanlarımızın ölmemesi için ne yapılabilir, diye sormak lazım. Yetkilerin yapılması gerekenleri biran önce yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.