CHP ve AKP neden Yahudi ‘Rabbi’ye koştu?

WikiLeaks belgelerinde, Hilmi Özkök ile Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay’daki milliyetçi ve Avrasyacı ittifakına karşı Atlantikçi eksende kader birliği yaptıklarından söz ediliyordu ya bugünlerde aynı doğrultuda bakınız kimler, nasıl çalışıyor..
CHP heyeti ABD’de temaslar yaparken, işadamı Mustafa Koç, AKP-TÜSİAD, AKP-ABD ilişkilerini geliştirmesi ve  “one minute”  adlı tiyatro eserini sahnelemesiyle ünlü Cüneyt Zapsu ile birlikte Washington’da bulunuyor.
Vatan gazetesinde çıkan habere göre Türk-Amerikan İş Konseyi Heyeti, bakan yardımcısı düzeyinde görevlilerle görüştükten sonra Dünya Yahudi Kongresi Amerika Bölümü’nün Başkanı Rabbi Marc Schneier, CSIS, CFR ve İsrail yanlısı lobi kuruluşu AIPAC yetkilileriyle de bir araya gelecek.
Haluk Dinçer, Cüneyt Zapsu, Nuri Çolakoğlu ve Mustafa Koç’dan oluşan heyet, Henry Kissinger ile de buluştu. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Kaddafi’ye bağlı güçlerin sivillere saldırısını durdurmasını sağlamak ve ateşkes uygulanması için NATO’nun gücünü kullanması gerektiğini söyledi!

***


CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk ise parti heyeti olarak ABD’nin başkenti Washington’daki temaslarında,  “Görüşmelerimizde, Orta Doğu’daki halk hareketleri konusunda Türkiye’nin biraz daha lider rolü oynaması bekleniyormuş ama o rolün oynandığı görülmemiş izlenimini aldık. Türkiye’nin bu olayların gerisinde kaldığı izlenimini edindik” dedi.
Genel Başkan Yardımcıları Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Umut Oran ve Faik Öztrak ile Genel Başkan Danışmanı Faruk Loğoğlu’dan oluşan CHP heyeti, ABD’nin üçüncü derecedeki devlet yetkilileri ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı John McCain ile görüştü. Heyet,  “karşı tarafın talebi üzerine” bazı Yahudi kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşmede bulundu.
“Bazı Yahudi kuruluşları” ndan biri, “Rabbi” nin kuruluşu olsa gerek!

***


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Turkish Policy Quarterly dergisine konuştu ve  “AKP, Türk halkını Amerika’ya karşı kışkırtıyor” dedi. CHP lideri, Türkiye’ye yönelik tehdidin komşu ülkelerden beklenmesi gerektiğini iddia etti!
Kılıçdaroğlu,  “Aslında AKP, Avro-Atlantik camiası üyeliğinde kendini ’evinde’ hissetmemektedir. AKP kendini başka coğrafyalarda, örneğin Orta Doğu’da daha rahat hissetmektedir. Öte yandan bu coğrafyalarda izlediği politikalarla ve sürekli yaptığı Osmanlı referanslarıyla rahatsızlık yaratmaktadır.
AKP, kapalı kapılar arkasında ABD makamlarıyla her konuda mutabık olur ve buna göre davranırken, kamuoyuna yönelik olarak en üst yetkililerinin ağzından ABD’nin politikalarını açıkça kınamaktadır.
Türk-Amerikan ilişkileri yeniden, eşitlik, karşılıklı güven ve saygı ile birbirinin meşru çıkarlarını gözetmeye dayalı işlevsel bir yola sokulmalıdır” dedi.

***


Bu tablo ne anlama geliyor:
CHP, Washington’da  “Rabbi” yi ikna etmeye çalışıyor, bu sebeple AKP’nin gerçekte Amerikan karşıtı olduğunu iddia ederek, “Biz sizin projelerinize daha iyi hizmet ederiz. Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığını da devralmaya hazırız. Komşularımız üzerinde siz ne emrederseniz biz gereğini yerine getiririz, yeter ki iktidara gelmemiz için bize yardım edin”  demiş oluyor.
AKP de tehdidi algıladığından üzerine  “sifon”  çekilmesin diye  “Asıl Amerikancı biziz” i göstermek için Cüneyt Zapsu’nun önderliğinde Koç gibi mücadele ediyor!
Demek ki iki lider de gerçek seçmen olarak Türk halkını değil  “Rabbi” yi görüyor!
Ne diyordu İbrahim Tatlıses: Şappi, şappi, şappi!
Anlamını bilenler, bilmeyenlere anlatsın!

Yazarın Diğer Yazıları