CHP'de MYK heyecanı! Kılıçdaroğlu 'A Takımı'nı 24 saat sonra belirleyecek

CHP'de MYK heyecanı! Kılıçdaroğlu 'A Takımı'nı 24 saat sonra belirleyecek
Pandemi koşullarında geçen hafta sonu 37’nci Olağan Kurultayı’nı tamamlayan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcılarını belirlemeye dönük çalışmalarında sona geldi. Kurultay'da belirlenen 60 kişilik Parti Meclisi’nin (PM) ardından, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) da yarın netleşecek.

CHP’nin ilk PM toplantısı yarın düzenlenecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık edeceği toplantıda yeni dönemde genel başkan yardımcılığına getirilen isimler de belirlenecek.

GÜNDEMDE SAYI AZALTILMASI VAR 

PM'nin ilk toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MYK'yı açıklaması ve genel sekreter ile genel başkan yardımcılarını belirlemesi bekleniyor.

CHP'de 18 kişilik MYK'nın 15 üyeye düşürülerek, sayının azaltılması da gündemde bulunuyor. Son kurultayda liste dışı kalan 4 genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan, Aykut Erdoğdu, Ünal Çeviköz ve Yıldırım Kaya'nın yerine yeni isimler belirlenecek.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun Çeviköz ve Özkan'a başdanışmanlık görevini verebileceği belirtiliyor. Parti kulislerinde MYK'nın yarı yarıya değişeceği konuşulanlar arasında yer alıyor.