CHP'de şok istifa talebi

CHP'de şok istifa talebi
16 Nisan'da yapılan referandum sonrası CHP kurultay takvimi büyük ölçüde belirlendi. Toplantıda, Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün istifasını istedi.

Referandum sonrası milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin ardından il başkanlarıyla önceki gün buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgütlerin öneri ve taleplerini dinledi.

ŞOK İSTİFA TALEBİ

Toplantıda, Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder'in konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Güder, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e yüklenerek, kendisine düşman olanların genel merkez tarafından yönetime getirildiğini, ailesinin onuruyla oynandığını söyledi. Bingöl'ün telefonda kendisine "Seni artık sırtımda taşıyamam" dediğini ileri süren Güder, "Sen kimsin ki beni sırtında taşıyacaksın? Örgütü taşıyamayan bir kişi, o koltukta oturmamalı. Hemen istifa etmeli. Eğer istifa etmeyeceksen de ilk kurultayda seçilmemen için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU SAHİP ÇIKTI

Sert tartışmanın ardından Kılıçdaroğlu, "MYK üyeleri özverili bir şekilde kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili çalışıyorlar. Özellikle Tekin Bey, gece gündüz demeden uğraşıyor. Ayrıca en zor görev onun. Yaptığı iş kolay değil. Biz de kendisiyle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz" diyerek tartışmaya nokta koydu.

CHP Lideri, toplantının sonunda il başkanlarına referandum öncesi kullanılan yapıcı dili sürdürmeleri talebini iletti.