CHP'den 23 Haziran için elkitapçığı!

CHP'den 23 Haziran için elkitapçığı!
CHP’nin 23 Haziran İstanbul seçimi için sandıklarda görev yapacaklara yönelik hazırladığı “Sandık Başı Elkitapçığı”nda seçim günü yaşanabilecek bütün olasılıklara karşın görevlilere uyarılar yapıldı.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek koordinasyonuyla sandıklarda görev yapacak müşahit ve parti görevlilerine yönelik 83 sayfadan oluşan ayrıntılı bilgilerin yer aldığı “Sandık Başı Elkitapçığı” hazırlandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, kitapçıkta, oy sayımı ve dökümü süreci de ele alınırken, geçersiz zarflara ilişkin detaylı bilgilere yer verildi. Mühürsüz zarflar konusunda, “Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizim bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılmayan zarflar geçerli sayılır. Gözlemcilerimizin bu tür zarfların sayısının tutanağa geçirilmesi konusunda ısrarcı olması gerekmektedir” ifadeleri yer aldı. Hangi durumlarda oy pusulasının geçersiz sayılacağı maddeler halinde sıralanırken, bu durumda olmasına karşın geçerli sayılan oy pusulasının olması durumunda gözlemcilerin bu duruma yönelik oy pusulası sayısını tutanak altına alınması konusunda ısrarcı olmaları istendi. Kitapçıkta gözlemcilerin tereddüt ettikleri her konuda sandık kuruluna şikâyet ya da itiraz dilekçesi vermelerinde yarar olacağı belirtildi. Kitapçıkta şikâyet ve itiraz dilekçeleri örnekleri de yer aldı. Sandık başında bulunacak görevliler, 23 Haziran’da oy kullanacak seçmenlerin sandıklardaki listelerle uyumlu olup olmadığını kontrol edecek.