CHP'den 619 meclis üyesine tebrik mektubu

CHP'den 619 meclis üyesine tebrik mektubu
CHP İstanbul İl Başkanlığı, yeni seçilen CHP’li meclis üyelerine gönderdiği tebrik mektubunda önümüzdeki döneme ilişkin önemli mesajlar verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı açıklamasında, “31 Mart’a giderken birlikte oluşturduğumuz ve başarımızın altındaki önemli faktörlerden birisi olan İstanbul ittifakını daha da güçlendirmek ve kalıcılaştırmak ana hedeflerimizden biri olacaktır” ifadeleri kullandı.

31 Mart İstanbul Yerel Seçim sonuçlarına göre CHP listelerinden 619 kişi meclis üyeliği mazbatası aldı. 619 meclis üyesinden 131’i ise İBB meclis üyeliğine seçildi. CHP İstanbul İl Başkanlığın da partisini ilçe ve büyükşehir belediye meclislerinde temsil edecek yeni meclis üyelerine bir tebrik mektubu gönderdi. CHP, yerel yönetim çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerine talimatlarını da sıraladığı mektupta şu ifadeler kullanıldı:

– “Şeffaf, katılımcı, adaletli, eşitlikçi ve sosyal bir belediyecilik için üzerinize düşen denetleme ve karar alma görevini harfiyen yerine getireceğinize;

– Yurttaşlarımız arasında asla hiçbir ayrım yapmayacağınıza, her tür eylem ve etkinliğinizde daima hakkaniyetli olacağınıza;

– Alacağınız kararlarda yalnızca ve yalnızca kamu çıkarını gözeteceğinize; özel menfaatlere ve taleplere duyarsız kalacağınıza;

– Sözün, yetkinin, kararın halkta olduğu bilinciyle daima yurttaşlarımızla ve onların demokratik temsilcileriyle iletişim ve istişare içinde olacağınıza;

– Mutlu, huzurlu, barış ve kardeşlik içinde bir İstanbul hikayesinin oluşturulması hedefinden asla ayrılmayacağınıza yürekten inanıyorum.”

"AMACIMIZ 31 MART’TA YAKALADIĞIMIZ BAŞARI ÇİZGİSİNİ DAHA KALICI HALE GETİRMEK"

"İktidarda olduğumuz belediyelerde temel görevimiz, tüm topluma ve ülkeye örnek bir sosyal belediyecilik pratiğini en üstü düzeye çıkararak 31 Mart’ta yakaladığımız başarı çizgisini daha on yıllarca kalıcı hale getirmek olmalıdır.

Muhalefette olduğumuz belediyelerde ise görevimiz, yine ortak anlayışımız ve ilkelerimiz gereği, yapılan yanlışlıkları meclis üyeliğinin verdiği hakları en iyi şekilde kullanarak denetlemek, aynı zamanda alternatif çözümleri de ortaya koyarak yurttaşlarımızın desteğini daha çok kazanmaya çalışmaktır.

Önümüzdeki dönemde, 31 Mart’a giderken birlikte oluşturduğumuz ve başarımızın altındaki önemli faktörlerden birisi olan İstanbul ittifakını daha da güçlendirmek ve kalıcılaştırmak ana hedeflerimizden biri olacaktır.

Burada bir önemli nokta da, sadece meclis toplantılarında değil, daha geniş bir zaman dilimine yayılan bir çalışma sistemiyle, faaliyetlerimizi halkın en geniş kesimlerine aktarma gerekliliğidir. Bir başka deyişle, sizlerden beklenen sadece masa başı değil, sokağa ve halka açılan bir tutum sergilemenizdir.

Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak her zaman yanınızda olacağımı, çalışmalarınıza Partimizin ilke ve hedefleri doğrultusunda katkı vereceğimi bilmenizi isterim.

Nisan ayı meclis toplantılarında meclis başkanlık divanı, komisyonlar ve encümen üyeleri seçimleri yapılacak; ayrıca 2018 yılı faaliyet raporları görüşülecektir. Burada da ilgili konumlarda liyakat, tecrübe ve temsiliyet ölçütleri uyarınca en doğru görev paylaşımının yapılmasını; faaliyet raporlarının görüşülmesinde ise bilimsel kriterleri gözeterek, kentin doğrularını, halkın gerçek istek ve ihtiyaçlarını öne alan bir söylem geliştirilmesini rica ederim.

Bir kez daha seçildiğiniz görevlerinizde sizleri tebrik eder, üstün başarılar dilerim.”