CHP’den AKP’nin İş Bankası hamlesine tepki: "Zamanında FETÖ’cüler de istiyordu”

CHP’den AKP’nin İş Bankası hamlesine tepki: "Zamanında FETÖ’cüler de istiyordu”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devrinin AKP MKYK toplantısında gündeme gelmesine tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 500 bin liralık tazminat davası açmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP MKYK toplantısında CHP’ye ait İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devrinin gündeme gelmesine tepki göstererek, "Zamanında FETÖ’cüler de istiyordu. Buna tenezzül ederseniz bizim buna karşı nasıl mukabele edeceğimizi, nasıl cevap vereceğimizi kolay kolay öngöremezsiniz."  şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği AKP MKYK toplantısında, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devrinin gündeme gelmesiyle ilgili konuştu.

Özel, böyle bir karar alınması durumunda CHP'nin buna direneceğini ifade ederek "Hadi bakalım getirin Kenan Evren’in yaptığını yapın, utanmadan sıkılmadan yapın. Zaman Gazetesi’nin manşetten İş Bankası ile ilgili yapmış olduğu çağrılara uyun bakalım. Zamanında FETÖ’cüler de istiyordu. Buna tenezzül ederseniz bizim buna karşı nasıl mukabele edeceğimizi, nasıl cevap vereceğimizi kolay kolay öngöremezsiniz. CHP buna direnir. En sonunda başarsanız da hukuktan döner. Her şeyi yapsanız 20 sene sonra bir CHP Grup Başkanvekili bu kürsüden ‘Geçmişte buna Recep Tayyip Erdoğan da buna tenezzül etmişti’ diye belki birilerine bir şey söyler. Utanılacak işler yapıyorlar.

Yapmaya çalıştıkları şey bu vasiyeti tartışmaya açıyorlar. Diyor ki, 5 Eylül 1938’de kendi el yazısı ile tane tane kaleme almış, ‘Malik olduğum bütün nukut(nakit) ve hisse senetleri ile Çankaya’daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi’ne atideki şartlara terk ve vasiyet ediyorum.’ Bu vasiyete göre kör kuruş almayız. Ama bu vasiyete göre bankanın yönetiminde bulunuruz, o bankanın iyi yönetilmesine katkı sağlarız ve bu vasiyetin gereği Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na paranın bir kuruşu bir gece bizde durmadan parayı teslim ederiz. Anayasa Mahkemesi’nin de denetimi altındayız bu konuda" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU'NA AÇTIĞI DAVA

Özel, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı, ne diyorsunuz ?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Sürpriz değil, kendi rekorunu kıramamış. Bir milyon TL’lik açmıştı daha önce kendi rekorunu kıramadığına göre geçen seferki kadar kendisini rahatsız edememişiz demektir. Kendimiz değerlendireceğiz.

"EMRİNDEKİ YARGIYI KULLANMADA KENDİ KOYDUĞU ÇITANIN ALTINDA KALMIŞ"

"O davanın sonucu ne olmuştu?" sorusuna da Özel, şu yanıtı verdi:

Daha önce 1 milyon liralık dava açmıştı. Davada görevli hakimleri, dört tane mahkemedeki hakimleri hızlı bir şekilde dava başlamadan önce değiştirmişlerdi ve kendilerine uygun hakimler atamışlardı. CHP Genel Başkanı’nın avukatları da reddi hakim talebinde bulunmuşlardı. Genel Başkan’a cezayı apar topar vermişlerdi, üst mahkemeye gitti, karar böyle yargılama olmaz.

Bir milyonluk davada bu rezillikler yaşandı. Şimdi 500 binlik dava. Biz gerçekten 1.5 veya 2 milyonluk bir dava açmasını beklerdik, kendi rekorunun altında siyasi rakiplerine karşı emrindeki yargıyı kullanmada kendi koyduğu çıtanın altında kalmış, bu bence Recep Tayyip Erdoğan için büyük bir eksikliktir.