CHP’den AYM seçimleri için gündem değiştirecek iddia

CHP’den AYM seçimleri için gündem değiştirecek iddia
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yeni Anayasa Mahkemesi üyeliği için yapılan seçimle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Anayasa Mahkemesi üyeliği için yapılan seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Öztrak açıklamasında; "Görevi sırasında pek çok adrese teslim soruşturmayı yürüten eski bir başsavcı Yargıtay'da tek bir dosyaya bakmadan Yargıtay üyelerinin 3'te 1'inin oyunu aldı. AYM'ye ışınlanmasının önü açıldı. Bu gelişme FETÖ taktiklerinin yeniden devrede olduğunu gösteriyor. AYM'ye ışınlanacak bu başsavcı nerenin başsavcısı? AYM kararlarına uymayı reddeden mahkemelerin olduğu bir adliyenin başsavcısı. Aday olması için talimatın nereden kimden geldiği belli. Yoksa bu sarayın AYM'ye yeniden bir meydan okuması mı?' ifadelerini kullandı...

CHP'li Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Saray tek bir şirkete 700 milyon lira verirken 1,2 milyon esnafa 5 milyar verebiliyor. Bu hak mıdır, reva mıdır? Bu kuruluş kulüplerin paralarını ödemiyormuş bu indirime rağmen. Verilen parayla ancak faturaları öderiz diye feryat ediyor esnaf. Binlerce sanatçımız perişan. Bütçede çiftçilerimiz de yok.

Saray sosyetesine mensupsanız sorun yok, 3'er 5'er maaşlar, ballı yönetim kurulu üyelikleri... Tuzunuz kuru. Hamza Yerlikaya hakkında sahte diploma iddialarının gerçek olduğunu öğrendik. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Öztrak şöyle devam etti: Sahte lise diplomasıyla üniversiteye girmek kabul edilebilir bir olay değil. Hamza Yerlikaya'nın yapması gereken bellidir. Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğinden derhal istifa etmelidir, milletimizden de özür dilemelidir.

AKP'Lİ ŞAHİN TİN'İN SKANDAL SÖZLERİ

Ön teker nereye arka teker oraya. Partinin başı "Abartma keyif çayı iç" derse partisinin kibirli milletvekili de bunları söyler. Koskoca milleti ufak ortaklarıyla beraber milleti askıda ekmeğe, kuru ekmeğe muhtaç edenler sarayın havuz müteahhitlerini ihya ettiler.

Yıllarca atanmışların seçilmişlere vesayetini siyaset malzemesi yapanlara şimdi sormak lazım. Memurlarınızın yaptığı vesayetin daniskası değil mi? Bu bir devlet krizi değil mi? Sarayın kibirli başının Meclis'e bir söyleyeceği varsa memurlarını öne sürmeyi bıraksın, çıksın Meclis'in karşısına bütçesini de yaptıklarını da savunabiliyorsa savunsun.

Eskiden bir devlet protokolü vardı, nerede bu devlet protokolü? Yoksa bu atanmış memurları milletin seçtiği vekillerin önüne koydunuz da açıklamak için uygun bir zaman mı bekliyorsunuz?

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Asgari ücret pazarlığında taban 3100 lira olsun. Ama saray benim gönlümde millet yok, benim felsefem millete kuru ekmek yandaşa ballı börek diyorsa, bu durumda milletimizin ızdırabı da sandık önüne gelene kadar devam edecektir. Milletimiz de kendine acı çektirenleri günü geldiğinde unutmayacaktır.

GİZLENEN SALGIN RAKAMLARI

Bir anda dünyada salgınla mücadelede en kötü ülkelerden biri olduğumuz ortaya çıktı. Rakamlar karartılarak tehlikenin büyüklüğü gizlendi, hala da gizleniyor. Yüzlerce, binlerce vatandaşımız Saray yönetiminin gerçekleri gizlemesi yüzünden hayatını kaybetti.

KUYRUK TARTIŞMASI

Kış vakti soğan patates kuyrukları, salgında gasilhane kuyrukları, hastanelerde test kuyrukları, halk ekmek kuyrukları 50 yıl öncesinin tüp kuyruklarını ağızlarından düşürmeyenlerin 2020'de ülkeyi getirdikleri yer burası.

İBB, ekmek kuyruklarını azaltmak için daha fazla halk ekmek büfesi açalım diyor, AK Parti Grubu karşı çıkıyor. Salgınla ve kuyruklarla uğraşacaklarına belediyelerimizle uğraşıyorlar. Vatandaşa destek için belediyelerimizin başlattığı kampanyalarda toplanan 15 milyon 250 bin liraya bloke koyuyorlar. Bunların parti meselesi olmaması gerekir, bunlar insanlık meselesi.

EBUBEKİR SOFUOĞLU'NUN SKANDAL SÖZLERİ

İsminin önünde profesör ünvanı olan bir kendini bilmez üniversitelere fuhuş yuvası diyebiliyor. Bu üniversitelerde bu milletin çocuğu okuyor ey densiz, bu ne cürret! Cürretin nereden geldiğini de bu profesör müsveddesinin sözlerinden anlıyoruz. Cümleye "cumhurbaşkanımız" diye başlanınca beylere her şey mübah! Onu oraya atayanların sorumluluğunu nereye koyacağız?

YARGITAY'DAKİ AYM ÜYELİĞİ SEÇİMLERİ

Bu rejim hakim cübbelerinin önüne ilik açtı. Görevi sırasında Kavala davasından, MİT Tırları davasına kadar pek çok adrese teslim soruşturmayı yürüten eski bir başsavcı Yargıtay'da tek bir dosyaya bakmadan Yargıtay üyelerinin 3'te 1'inin oyunu aldı. AYM'ye ışınlanmasının önü açıldı. Bu gelişme FETÖ taktiklerinin yeniden devrede olduğunu gösteriyor. AYM'ye ışınlanacak bu başsavcı nerenin başsavcısı? AYM kararlarına uymayı reddeden mahkemelerin olduğu bir adliyenin başsavcısı. Aday olması için talimatın nereden kimden geldiği belli. Yoksa bu sarayın AYM'ye yeniden bir meydan okuması mı?"