CHP'den BAE ile yapılan anlaşmaya çok sert tepki. Memleketin tapusunu verdiniz tapusunu

CHP'den BAE ile yapılan anlaşmaya çok sert tepki. Memleketin tapusunu verdiniz tapusunu
CHP'li Veli Ağbaba, Merkez Bankası ile BAE Merkez Bankası arasında yapılacak olan 64 milyar TL'lik swap anlaşmasına sert tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Merkez Bankası (BAEMB) arasında, BAE dirhemi (AED) ile Türk lirası (TRY) para birimleri için İkili Para Takası anlaşması imzalandı. Swap anlaşmasının nominal büyüklüğü karşılıklı olarak 18 milyar dirhem (AED) ve 64 milyar Türk lirası oldu. Anlaşma 3 yıl olarak imzalandı ve karşıklıklı mutabakatla uzatılabilecek.

AKP''li isimler ve AKP''ye yakın medya tarafından FETÖ''nün darbe girişimini finanse etmek ile suçlanan Birleşik Arap Emirlikleri ile ekonomik ilişkilerin artırılması tepkilere neden oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ""FETÖ''nün finansörü şerefsiz bunlar" diye manşet attıkları Birleşik Arap Emirlikleri''nin kapısının önüne yatmış durumdalar.  15 Temmuz darbe girişimi sonrası bunlar gittiler Birleşik Arap Emirlikleri''nin bulunduğu caddenin ismini değiştirdiler. Araplar Fahrettin Paşa''yı sevmez ya, sırf gıcıklık olsun diye gittiler caddenin ismini değiştirdiler." ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba, iktidara yakın Yeni Şafak tarafından atılan "Şerefsiz bunlar" manşetini de kürsüde gösterdi. AKP''lilerin hatırlatmalardan rahatsız olarak Ağbaba''ya sataştığı duyuruldu. 

Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan ekonomik anlaşmaların Türkiye aleyhine olduğunu hatırlatan Ağbaba, "Ya, daha dün bunlara "şerefsiz" diyen siz, kapının önünde yatan siz. Ya, memleketin tapusunu verdiniz, tapusunu!" dedi. 

Veli Ağbaba''nın açıklaması şöyle oldı:

"MEMLEKETİN TAPUSUNU VERDİNİZ"

Daha önce biliyorsunuz Erdoğan Katar''dan gitti borç istedi neyin karşılığı aldık, çok bilmiyoruz.
Sonra gelelim "FETÖ''nün finansörü şerefsiz bunlar" diye manşet attıkları Birleşik Arap Emirlikleri''nin kapısının önüne yatmış durumdalar.  15 Temmuz darbe girişimi sonrası bunlar gittiler Birleşik Arap Emirlikleri''nin bulunduğu caddenin ismini değiştirdiler. Araplar Fahrettin Paşa''yı sevmez ya, sırf gıcıklık olsun diye gittiler caddenin ismini değiştirdiler.

Ya, biraz utanma olsa laf atmazsınız.

Ya, daha dün bunlara "şerefsiz" diyen siz, kapının önünde yatan siz. Ya, memleketin tapusunu verdiniz, tapusunu!

"BUNLAR SUUDİ ARABİSTANDAN SONRA DA İSRAİL''E GİDERLER"

Bak, 128 milyar doları yediniz, zehir zıkkım olsun, haram olsun. 19,1 milyar doları bir gecede yediniz; zehir olsun, zıkkım olsun bu fakir fukaranın parası.

Şimdi, ne yapıyorsunuz? Resmen ülke satıldı, resmen ülkenin tapusu verildi; ne yapılıyor? "Şerefsiz bunlar." dedikleri Birleşik Arap Emirlikleri''nin kapısının önünden ayrılmıyorlar.

Şimdi, yakında gidecekleri yer neresi? Suudi Arabistan ardından İsrail. İsrail bizim kardeşimiz, dostumuz diyecekler.

İlgili Haberler