CHP’den Bakan Ziya Selçuk’a sert tepki!

CHP’den Bakan Ziya Selçuk’a sert tepki!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde seviye düşüklüğü nedeniyle önümüzdeki seneden itibaren sınıf tekrarının geri geleceğini açıkladı. Bakan Selçuk’un açıklamalarına CHP’den sert eleştiri geldi.

Erman Çimen / YENİÇAĞ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarı geleceğini açıkladı. Sınıfta kalınmadığı için eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğü olduğunu söyleyen Bakan Selçuk; “Dört işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da düşmemesi için bu sisteme son veriyoruz. Ayrıca öğrenci artışı nedeniyle hayırseverlerle toplantılar düzenleyip okul yapmalarını isteyeceğim.” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN BAKANA SERT ELEŞTİRİ

Bakan Selçuk’un bu açıklamalarına CHP’den sert eleştiri geldi.

Yeniçağ’a değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, AKP iktidarının her bakan değişikliğinde sistemle oynadığın belirterek;Sınıf tekrarının geri gelmesi belki doğru ama bu uygulamayı kim kaldırdı? AKP iktidarı zamanında yapıldı. Bu süreçlerin tamamı AKP’nin bilinçli olarak eğitimi çürüyen bir noktaya getirmek için yaptığı uygulamalardır. Bakan Ziya Selçuk, bu kararlar alındığında Talim Terbiye Kurulu başkanıydı. Kendi döneminde yapılan uygulamalara bugün inkâr politikası izliyor.’ dedi.

Ziya Selçuk’un ‘hayırseverlerden okul yapmalarını isteyeceğim’ açıklamasına da tepki gösteren CHP’li Kaya; ‘Halktan topladıkları vergileri kullansalar daha doğru olur. Ellerindekileri havuz medyasına aktarıp, bir avuç Saray sosyetesine peşkeş çekeceklerine vatandaşın derdine derman olsunlar. Uçansaray, Kaçansaray, Yazlıksaray gibi şatafatlardan kurtulurlarsa bunların hepsine para bulunur. Ama dertleri bu değil.’ ifadelerini kullandı.

yildirim-kaya-chp.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın Yeniçağ’a yaptığı açıklamalar şöyle:

‘AKP SÜREKLİ EĞİTİM SİSTEMİYLE OYNUYOR’

“AKP iktidar olduğu günden bu yana sürekli eğitimle oynuyor. Her bakan değişikliğinde bir sistem yenilemesi gerçekleştiriyor. 4+4+4 sistemi getirildiğinde zaten bu işin çıkmazda olduğu ve bu sistemle bir başarı elde edilemeyeceği hem biz hem eğitimciler birçok kez anlatmıştık. Fakat iktidar eğitimde bir başarı elde etmek için değil, okulları, öğrencileri ve velileri bir kobay olarak olarak kullanıyor. Eğitimden ve okuldan çocukları, gençleri uzaklaştırma politikası uyguluyorlar.

Daha önce yine AKP döneminde ‘sınıfta kalma yok’ dediğiniz andan itibaren öğretmelere uygulanan şiddetin arttığını, öğretmene saygının kalmadığını, öğretmen misyonunun ortadan kalktığını görüyoruz. Not öğretmen için bir silah değil, öğrenci için bir uyarı niteliği taşıyordu. Öğrenci başarılı olsam da olmasam da zaten sınıf tekrarı yok istediğim gibi davranırım dedi ve evet başarı oranı büyük oranda düştü.

‘KENDİNİ İNKAR POLİTİKASI İZLİYOR’

Sn. Bakan Ziya Selçuk, bu kararlar alındığında Talim Terbiye Kurulu başkanıydı. Kendisi o dönemde alınan kararlara itiraz etmiş miydi? Ziya Selçuk uzaydan mı geldi buraya? Eğitimin içerisinden geldi. Kendi döneminde yapılan uygulamalara bugün inkâr politikası izliyor şu anda.

Sınıf tekrarının geri gelmesi doğru ama bu uygulamayı kaldıran kim? CHP kaldırmadı, AKP iktidarı zamanında yapıldı. Bu süreçlerin tamamı AKP’nin bilinçli olarak eğitimi çürüyen bir noktaya getirmek için yaptığı uygulamalardır.

‘SARAY SOSYETESİNE PEŞKEŞ ÇEKECEĞİNE…’

600 bin yeni öğrenci geleceği söyleniyor ve bunların okuyacağı sınıf yok, derslikler yok. Bakan hayırsevelerden okul yaptırmalarını isteyecekmiş. Sen hayırseverlerden alacağın bağışları Kızılay’da olduğu gibi Ensar Vakfı’na ver o da gitsin ABD’nin en lüks yerinde binalar yapsın.

Halktan topladıkları vergileri doğru kullansalar, ellerindekileri havuz medyasına aktarıp bir avuç Saray sosyetesine peşkeş çekeceklerine vatandaşın derdine derman olsunlar.

Uçansaray, Kaçansaray, Yazlıksaray gibi şatafatlardan kurtulurlarsa bunların hepsine para bulunur. Ama dertleri bu değil. Eğitimin çürümesi için adım atıyorlar ki toplumu aydınlanma sürecinin dışına çeksinler.”

İlgili Haberler