CHP'den Berberoğlu ile ilgili ilk açıklama

CHP'den Berberoğlu ile ilgili ilk açıklama
Yargıtay'ın 16. Ceza Dairesi, yeniden milletvekili seçilen Enis Berberoğlu hakkındaki davanın dokunulmazlık nedeniyle durması istemini reddetmesine tepki gösteren CHP'li Altay, "Türkiye’de artık anayasa yoktur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Yargıtay’ın tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliye başvurusunu reddetmesini eleştirerek "Türkiye’de artık anayasa yoktur. Türkiye’de artık Saray yargısı eliyle orman kanunları geçerlidir" dedi. 

Engin Altay, "Bugün yargıtay 16. dairesinin İstanbul Milletvekilimiz Eniz Berberoğlu'nun tahliye başvurusunun reddiyle ilgili hep söylediğim iki şeyi tekrar ediyorum. Mahkeme kararlarının meşruiyeti, kamu vicdanındaki karşılıklarıyla doğru orantılıdır. Bir yargı kararının meşru sayılabilmesi için, kamu vicdanını kanatmaması lazım. Enis Berberoğlu için verilen bu karar ve bundan önceki kararlar, kamu vicdanını kanatmıştır. Yine çok bilinen bir söz var. Bir yerde adliyenin olması, orda adaletin olduğu anlamına gelmez. Bugün maalesef bu kararla birlikte bu iki gerçekle bir kere daha yüzleştik. Kendilerine hakim diyen hakim zanneden ama Saray'ın vesayetine teslim olmuş kimi zavallılara bazı hatırlatmalar yapmamız gerek. Bugün verilen bu kararla anayasanın 11. maddesi, yerle yeksan oldu. Bu hakimler,  bu yargıçlar, anayasanın 83.maddesindeki hükmü anlayamıyorlarsa ilkokul 1'den yeniden eğitim-öğretime başlasınlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler