CHP’den Diyanet’e sert tepki!

CHP’den Diyanet’e sert tepki!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos için yayınladığı Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesine sert tepki göstererek “Koltuklarımızda otururuz diyorlarsa, sorumluluk onu oraya atan Saray'a aittir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle camilere gönderdiği Cuma hutbesinde Ulu Öner Atatürk’e yer verilmemesine sert tepki gösterdi. Diyanet’in Atatürk’ü sansürünün sadece 30 Ağustos’ta yaşanmadığına dikkat çeken Öztrak, Koltuklarımızda otururuz diyorlarsa, sorumluluk onu oraya atan Saray'a aittir. Saray bu kendini bilmezleri, bu makamda bir dakika bile tutarsa bu suça ortaktır” şeklinde konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın gazetecilere yaptığı açıklamanın satır başları şöyle:

"Diyanet, cuma hutbesinde millet dedi, haysiyet dedi, vatan dedi zillet demeyi unutmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını hutbede geçirmedi. 30 Ağustos'ta Atatürk'e uygulanan sansür aslında tek olay değil. 15 Mart'ta da Atatürk'ü tek cümle olsa dahi anmadı. 10 Kasım'da bir rahmet dahi dilenmedi.

Mısır Arap Cumhuriyeti'nin vefat eden eski cumhurbaşkanı için 81 ilde gıyabi cenaze namazı kılan Diyanet, bu memlekette 'Ezanı Muhammedi'nin susmamasını sağlayan Atatürk'ü hutbesinde anmadı.

Bu milletin ortak değeri üzerinden kin ve nefret siyaseti üretmeye çalışanlar cübbelerini derhal çıkarsınlar. Koltuklarımızda otururuz diyorlarsa, sorumluluk onu oraya atan Saray'a aittir. Saray bu kendini bilmezleri, bu makamda bir dakika bile tutarsa bu suça ortaktır."

"BİZE YEMİN DERSİ VERMEYE KALKIYOR"

"Doğal gaza yüzde 32 zam yapıldı, elektriğe yüzde 15 arttı. Fiyatı iktidar tarafından belirlenen ürünlere zam yağdı. Bu zamlar şirketlerin üretim maliyetini de etkiliyor. Bugün oradaki planları da olumsuz etkileyecek. Bu isyanın sebebi bu. İktidar milleti adeta haraca bağladı.

Seçimden önce AK Parti Genel Başkanı, "Bay Kemal dinlesin, doğal gaza yüzde 10 indirim yapacağız" dedi. Yüzde 32 zam yapıldı. Bize yemin dersi vermeye kalkıyor.

Seçimlere 'tarafsız' kalacağını söyleyerek giren kişinin yemin dersi vermeye çalışanına İsmet Paşa'nın sözü ile yanıt verilir. Hadi canım sen de.

Tam bir yağma düzenSarayın kibirli adamı milleten koptu, milleti unuttu. Türkiye’de her yıl sahnelenen bir oyun var. Hakem Heyeti iktidar ne karar veriyorsa onu yapıyor. Sonra da buna toplu sözleşme görüşü diyorlar. Buna dört dörtlük tiyatro denir.

357 milyon lira vakıflara harcandığını öğrenmiş olduk. Vakıflar bizim kültürümüzde önemli müesseselerdir. Tüyü bitmedik yetimin parasını harcıyorlarsa bunun hesabı sorulur.

Son iki yılda yapılan bağışları bilmiyoruz. ABD’de çiftlik alınıyor, gökdelen yapılıyor. Güya yurt yapıyorlar, tabii yerseniz. Şunu çok iyi biliyoruz CHP’li belediyelerin kaynakları bu vakıflara peşkeş çekilmeyecek.

Adana’da yapılanlar dünya yolsuzluk literatürüne geçecek cinsten. Kuyu açıldığı iddia ediliyor. Kapak var, kuyu yok. Biz bu ülkenin kaynakları doğru kullanılırsa ülkemizin çok kısa zamanda ayağa kalkacağına inanıyoruz. Bunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Saray’ın kibirlisi başkanlarımızı hedef alıyor""