CHP'den DSP'ye ziyaret

CHP'den DSP'ye ziyaret
Seçim güvenliğine yönelik ziyaretlerini sürdüren Bülent Tezcan başkanlığındaki CHP heyeti, BBP'nin ardından DSP'nin de kapısını çaldı.

Tezcan'ın başkanlığındaki CHP heyeti, seçim güvenliğine yönelik Demokratik Sol Partisini (DSP) ziyaret etti. CHP heyetini, DSP Genel Merkezinde Genel Sekreter Abbas Deniz, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi, Onur İste, Uğur Gürel, Hasan Uğurtürk, Müzeyyen Okur ve Erdinç Özdil karşıladı. 

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tezcan, Türkiye'nin siyaset alanının hızla daraltıldığı bir sürecin içerisine girildiğini ifade ederek, "Tek adam koalisyonu kendi dışındaki siyaset alanını daraltma konusunda hem fiili hem de mevzuat engellerini adım adım Türk siyasetine örmeye devam ediyor." görüşünü savundu.

Tezcan, TBMM'de görüşülen ittifak yasası teklifinin siyaset alanını daraltma teklifi olduğunu belirterek, "Bu teklifin partilerin seçim ittifakıyla ilgili kısmı gündemde konuşulurken esaslı bir biçimde seçim güvenliğini ihlal eden bir teklif olduğunu bilmekte yarar var." dedi. 

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ise önümüzdeki dönemde Türkiye'nin seçim güvenliği konusunun uzun süre tartışılacağını belirterek, görüşmelerinde bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.