CHP'den e-operasyon tepkisi

CHP'den e-operasyon tepkisi
Yeniçağ gazetesi yazarlarına yönelik gerçekleştirilen e-operasyona tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bizim hangi ilde, hangi köyde şehit verdiğimizi bilmeye hakkımız yok mu?" dedi.

Barış Yahya Çinçin / YENİÇAĞ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yeniçağ gazetesi yazarlarına yönelik gerçekleştirilen e-operasyona tepki gösterdi.

Yeniçağ gazetesi yazarlarının tamamen halkın bilgi alma hakkını savunduğunu belirten Başarır, "Gazeteciler, Libya şehitlerinin haberini neden yapmayacak? İnsanlar, evlatlarının nerede, nasıl ve ne şekilde öldüğünü bilmeyecek mi? Bizi, acımızı bile yaşamaktan aciz hale getiriyorlar" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, Yeniçağ’a özel olarak yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Türkiye’nin 3 temel sorunu adalet, ekonomi ve dış politikadır. Üç konuda da iflas etmiş bir iktidar var bu ülkede. Düşünebiliyor musunuz, biz şehitlerin nerede şehit olduğunu, hangi memleketin çocuğunu olduğunu dahi bilemiyoruz. Şehitlerimizi saklar hale geldik. Ülkenin Cumhurbaşkanı, 'birkaç tane şehit verdik' diyebilir mi? Birkaç tane şehit söylemi iktidarın geldiği son noktayı gösteriyor."

"GAZETECİLERE BASKI ARTACAK"

"AKP, kişisel verilerin korunması konusunda kanun çıkarmadı mı? Niye çıkardılar bu yasayı, niye çıkardık? İnsanların kişisel verilerini korumak için değil mi? Operatörler nasıl bu işin içinde olabiliyor? Yakında tüm gazetecilere bu açıdan operasyonlar olabilir. Cumhurbaşkanı, gazetecilerin sorularını beğenmiyor, siz önce gazeteci olun diyor. Gazetecilere daha büyük baskılar gelecek. Libya şehitlerinin haberini neden yapılmayacak? İnsanlar, evlatlarının nerede, nasıl ve ne şekilde şehit olduğunu bilmeyecek mi? Bizi, acımızı bile yaşatmaktan aciz hale getiriyorlar. Acımızı bile yaşayamıyoruz yani. Hangi ilde, hangi köyde şehit verdiğimizi bilmeye hakkımız yok mu? Şehit cenazeleri bile gizli şekilde defnediliyor. Biri şehide ceset diyor, öbürü kelle diyor, diğeri tane diyor. Cumhurbaşkanı da birkaç diyor. Türkiye’nin geldiği nokta işte bu."