CHP'den Erdoğan'a "baraj" yanıtı

CHP'den Erdoğan'a "baraj" yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'da bulunan barajların tamamını kendi partisinin yaptığını açıklamasının ardından CHP'den konuyla ilgili cevap geldi.

CHP Hatay milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Hatay barajlarıyla ilgili, “Hatay’a 6 baraj ve 3 gölet yaptık. 3 baraj ve 2 gölet daha yapıyoruz. Reyhanlı Barajı'nı geçtiğimiz yıl hizmete aldık. Pirinçlik Barajı'nı İskenderun'a kazandırdık” sözlerine cevap verdi.

CHP Hatay İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzel Mansur, Serkan Topal ve CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün kameralar karşısına geçti.

Hatay Valiliği, DSİ ve AKP resmi internet sayfasındaki güncel ve resmi verilerin temel alınarak basın toplantısı düzenleme kararı aldıklarını belirten CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin şunları söyledi:

“Devletin resmi kurumları hatta Ak Parti resmi internet sayfasındaki icraatlar kısmında dahi İskenderun Pirinçlik Göleti'nin bitiş tarihini 30 Ekim 2019, Samandağ Çökek Göleti'nin öngörülen proje bitiş tarihini 14 Nisan 2019, Altınözü Altınkaya Göleti'nin bitiş tarihini 31 Aralık 2019, Ballıöz Göleti'nin bitiş tarihini 19 Kasım 2019 olarak belirtmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Hatay’da Ak Parti döneminde yapılmış 6 baraj yoktur. Baraj inşaatları vardır. Hatay’daki toplam 7 barajın sadece 3 tanesi AK Parti döneminde yapılmıştır.”

Şahin, gölet ve baraj projelerin hala devam ettiğini, ancak Erdoğan’ın Hatay mitinginde bu projeleri bitirmişler gibi halka sunduğunu belirtti.