CHP’den Erdoğan’a: IBAN verip para isteyen başka ülke var mıdır?

CHP’den Erdoğan’a: IBAN verip para isteyen başka ülke var mıdır?
CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı. Öztrak açıklamasında 'IBAN verip para isteyen başka ülke var mıdır, sanmıyorum.' dedi.

 CHP’li Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu tür salgınlarda en kritik gösterge bulaşma hızıdır. Türkiye’de ilk teşhisin üzerinden 27 gün geçti. Vaka sayısı 27 bini geçti. Ülkemizde salgın çok hızlı yayılıyor.

Daha katı önlemleri içeren evde tutu kararının olmasını gerektiğini hep ifade ettik. Sokağa çıkmanın kısıtlanması adına çağrı üstüne çağrı yaptık. 27 gün sonra nihayet 30 büyühşehir ve Zonguldak’ta giriş çıkışlar yasaklandı. Maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Kuşkusuz bunlar gereklidir ancak bunlar yeterli değildir. İktidar sorunu çözmek yerine sorunu geriden takip etmeyi tercih edioyr. Bir yandan trafiği keserken diğer yandan işçi servisleri işçi taşıyor.

İlçeler arasındaki hareketliliği durdurmadan salgında mücadele etmek mümkün değil. Daha salgının başındayız. Daha işin başındayken yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranı aşmış durumda.

Sokağa çıkma yasağı için ne bekleniyor? Sen evinde otur aşını işini ben karşılayacağım demek için ne bekleniyor Sayın Erdoğan? Herkes sizin gibi saraylarda köşklerde koruma altına alamıyor. Saraylardakiler 4 günde bir test yaptırırken, vatandaşımız test yaptırmayı bekliyor.

İktidar bu salgında çalışma çağındaki nüfusu evde tutma kararında kararlı görülüyor. İktidar önce 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirdi, sonra 18-20 yaş arası 1 milyon 385 bin gencin çalıştığını fark etti. Kamu kurumlarında veya sigortalı çalışan 18-20 yaş arası gençlerin sokağa çıkmasına izin verdi. Ancak bunların arasında 420 bin gençler sigortalı çalışıyor. Peki sigortası olmayan gençlerimiz evine nasıl ekmek götürecek. 915 bin genci ne yapacaksınız?

IBAN VEREN BAŞKA ÜLKE VAR MIDIR?

Bizde ekektrik ve doğal gaz faturaları evlere gönderilmeye devam ediyor. Bir de evlere gönderilen İBAN numarası var. Bu pandemi zamanında millete İBAN verip para isteyen başka ülke var mıdır, sanmıyorum.

Yepyeni bir model, yeni İBAN modeliyle ekonomi literatüründe yeni bir Saray modeli. Önceki hükümetler 79 yılda 713 milyar dolar kaynak kullanmış. Bunlar ise 17 yılda, 2 trilyon 356 milyar dolar, yani 3.5 katı kadar para kullanmışlar. Şimdi soruyorum nereye gitti bu paralar? Bu kadar apraya kadar, kasayı tüketmişler. Milletin bağışına zekatına göz dikmişler.

MASKE ZORUNLU VE ÜCRETLİ

Maskeyi zorunlu kıldı, ama aynı açıklamada maskeleri nasıl satacaklarını açıkladılar. Sonra belediyelerimizin dağıttığı maskelerden dolayı olacak ki, sonra da bu kararlarından geri adım atmak zorunda kaldılar. Her hafta 5 maske dağıtılacakmış. Aslında her kararı, yarım yamalak alıp sonra düzeltmek zorunda kalıyorlar. Neden, çünkü tek adam iktidarı liyakatı bitirdi. Devletin kaybolan liyakatın sonucunu görüyoruz.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZ HALA BEKLİYOR

65 yaş üzerindeki vatandaşlarımız Erdoğan’ın söz verdiği kolonya ve maskeleri hala bekliyorlar. Dün alınan kararlar artık dağıtılmayacak.

Belediyelerdeki yönetim bize geçtikten sonra bağış toplamaya yasak getirdiler. Geçmişte yağan yağmurlarda birlikte ıslandıkları, koalisyon ortakları rahat paralel devlet kursun diye

Belediyelerimizin bağış kampanyalarının Erdoğan tarafından neden yasaklandığını milletimiz iyi biliyor. Erdoğan, seçim sonuçlarını hala hazmedemiyor. Milletimizin birlik ve dayanışmayı sağlayacak bir cumhurbaşkanına acil ihtiyacı var. Bugün her zamankinden daha çok Türkiye’yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var.