CHP’den Erdoğan’a Öcalan göndermesi!

CHP’den Erdoğan’a Öcalan göndermesi!
CHP Sözcüsü Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek, İstanbul seçimi öncesi terösitbaşı Öcalan’ın kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkmasını hatırlatarak, "Ne diyelim milletin hafızasını küçümsemek de kibre alamettir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. AKP’nin çözüm sürecinde yaptıklarını ve İstanbul seçimi öncesi terörsit Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkmasını hatırlatan Öztrak, “Ne diyelim milletin hafızasını küçümsemek de kibre alamettir” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Seçimden hemen önce İmralı’dan mektup taşıtanlar, terörist başının kardeşini devlet televizyonuna çıkaranlar, Oslo’da teröristlerle pazarlık masası kuranlar bugün teröristlerle en ufak dirsek temasımız olamaz demiş. Ne diyelim milletin hafızasını küçümsemek de kibre alamettir.”

kibre.png

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"PKK'ya terör örgütü diyemeyen Meclis'teki uzantılarına şehirlerimizde sandıkta gereken dersi verelim. İşte buyurun Diyarbakır, Mardin, Van, buradaki belediye başkanlarını, idari bir kararla görevden aldık mı? Aldık. Zira benim milletimin alın terinden ödediği vergilerle, oralara gönderilen parayı, kalkıp da Kandil'e, terör örgütlerine gönderenleri hiçbir zaman biz görmemezlikten gelemeyiz, onları kapıya koyarız.

"Şu anda koyduk mu? Koyduk ama CHP çıkıyor, ne diyor? 'Bu, hak ve özgürlüklere, demokrasiye aykırıdır.'"

"Bay Kemal, sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama bizim bu terör örgütlerinin temsilcileriyle en ufak bir dirsek temasımız olamaz. Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar hiçbir davetime bunları asla davet etmedim, etmem. Çünkü sizler bana bu görevi öyle verdiniz."

"Hadi, HDP terör örgütünün uzantısı olmaktan hiçbir zaman kendini kurtaramadı. Peki ama yaşını Cumhuriyet ile bir tutan CHP'ye ne oluyor?"