CHP'den Erdoğan'a tepki: "Akşener'in yanındayız"

CHP'den Erdoğan'a tepki: "Akşener'in yanındayız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan sözlerine CHP'den tepki geldi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanının tehditlerine karşı Meral Akşener'in yanındayız, destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik "Birileri cezaevinde süre dolduruyor. Aynı yola sen de düşebilirsin" sözleriyle ilgili olarak "Cumhurbaşkanının tehditlerine karşı Meral Akşener'in yanındayız, destekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba, partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız'ın proje tanıtım toplantısına katıldı. Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Elazığ mitinginde Akşener'e yönelik "Birileri cezaevinde süre dolduruyor. Aynı yola sen de düşebilirsin" sözlerini hatırlatarak tepki gösterdi.

"HAPİS TEHDİTLERİNE BOYUN EĞECEK DEĞİLİZ"

Ağbaba Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akşener'i hapisle tehdit ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, 'Senin dokunulmazlığın yok, kaçacak deliğin de yok, seni hapse atacağım' diye tehdit ediyor. Böyle bir cumhurbaşkanlığı, böyle bir siyaset olur mu? Sen bu tehdidi yapıyorsan hukuk askıya alınmıştır. Hukukun olmadığı yerde devlete devlet denmez, mafya organizasyonu denir. Böyle devlet, böyle cumhurbaşkanlığı olur mu? Hukukun olmadığı yerde can ve mal güvenliği de olmaz. Hukukun olmadığı yerde devlet de adalet de olmaz. Kendi makamından, kendi gücünü kullanarak bir siyasi partinin genel başkanını beğenmediği laflarından dolayı tehdit ediyorsun. Sana diz çöken, sana teslim olan alçak olsun. Senin lafından korkan namert olsun. Biz senin hapis tehditlerinle sana boyun eğecek değiliz. Buradan söylüyoruz; Cumhurbaşkanının tehditlerine karşı Meral Akşener'in yanındayız, Meral Akşener'i destekliyoruz." 

İlgili Haberler