Chp'den faiz dışı haracamalara tepki

Chp'den faiz dışı haracamalara tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "İlk iki ayda ödenen bu parayla üç tane Avrasya Tüneli yapılır, üstüne de cebimize 415 dolar kalırdı. Faiz dışındaki harcamalar da yüzde 43 artmış. Peki kaynak nereden geliyor?" dedi.

İktidarı, "Lafla patinaj yapmakta olan ekonomiyi geriye kaydırmaya başladılar. Bu korku içinde iktidar acımasız bir seçim ekonomisi uyguluyorlar" diyerek eleştiren Öztrak, "Harcamaları göstermeden yapabilmek için yeni bir operasyona başladılar. Botaş'ı, Bor madenlerine sahip olan Eti Maden'i, Ziraat bankası gibi pek çok kamu kurumunu yapacakları borçlanmalar karşısında teminat olarak gösterecekler" ifadelerini kullandı.

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Kibir ve nifak iktidarının milletin görmesini istemedikleri tablo bu. Gerçek işsiz sayısı dediğimiz sayı 8 milyona dayanıyor. Dünyadaki 94 dünya nüfusundan daha fazla.

"İşsizlik artamaya devam edecek. Saray sosyetesine sorarsanız ortada kriz mıriz yok. Aslında işsizlik rakamları sıradan veriler değil. O rakamların hepsinin altında evladına harçlık veremeyen babalar, borcunu ödeyemediği için intihar eden gençlerimiz, bebeğinin karnını doyurmak için mama çalan babalar var. Bir avuç kara çayı almak için birbirleriyle kavga eden yurttaşlarımız var. Bindir emekle yetiştirdiğimiz gençlerimize iş bulamıyoruz.

"Lafla patinaj yapmakta olan ekonomiyi geriye kaydırmaya başladılar. Bu korku içinde iktidar acımasız bir seçim ekonomisi uyguluyorlar. Bütün ipleri koy vermişler. Seçimi kazanalım ondan sonrası tufan diyorlar. Bunu son yayınlanan bütçe rakamları da teyit ediyor. İlk iki ayda faiz lobilerine ödenen para 22 milyar TL. İlk iki ayda ödenen bu parayla üç tane Avrasya Tüneli yapılır, üstüne de cebimize 415 dolar kalırdı. Faiz dışındaki harcamalar da yüzde 43 artmış. Peki kaynak nereden geliyor? Merkez Bankası'nın harcamalarını üç ay önceden tahsil etmişler ancak Şubat ayında işler sarpa sarmış. Giderler yüzde 33 artmış. Şubat'ta bütçe açığı geçen yıla oranla yüzde 8 artmış.

"Harcamaları göstermeden yapabilmek için yeni bir operasyona başladılar. Botaş'ı, Bor madenlerine sahip olan Eti Maden'i, Ziraat bankası gibi pek çok kamu kurumunu yapacakları borçlanmalar karşısında teminat olarak gösterecekler.

Kendisi bana bunu basına kapalı olan bin 500 kişilik bir toplantıda bu ifadelerin geçtiğini söyledi. Tabii şu anda kesip biçerek kendi çerçevesinden konuşmayı çıkararak bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Kendisinin ne partiyi ne de Kılıçdaroğlu'nu eleştirmek niyetinde olmadığını kendisi bana ifade etti.  Uzun bir konuşmadan cımbızlanmış cümleler olduğunu bana ifade etti.