CHP'den flaş Enis Berberoğlu açıklaması

CHP'den flaş Enis Berberoğlu açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa Mahkemesi'nin Berberoğlu için ikinci kez hak ihlali kararı vermesi ile ilgili açıklama yaptı...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu için ikinci kez hak ihlali kararı vermesinin ardından Meclis'te yaptığı basın toplantısında konuştu. 

“7 aydır seçilmiş bir milletvekilinin hakları yürütmeden yüz bulan yargı eliyle gasp ediliyor” diyen Altay, “Ey ilk derece, ey İstinaf, ey Yargıtay; artık yargıyı daha fazla çürütmeyin, yargının üzerindeki vesayet gölgesini kaldırın kardeşim” diye seslendi.

CHP'li Engin Altay, Enis Berberoğlu kararına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Anayasa Mahkemesi ikinci defa Berberoğlu ile ilgili hak ihlali kararını verdi. Daha önce verdiği karar gibi seçilme ve siyasi hakkı ihlal edildi dedi. Biliyorsunuz daha önce istinafın verdiği Yargıtay’a onanan iki yıl boyunca okunmayan sonra TBMM’de kararın okunmasıyla Berberoğlu’nun milletvekilliği düşmüş sayılmış idi. Ama 17 Eylül’de AYM gerekçeli kararını açıkladı. 4 Haziran’da okunan bu karar artık yok hükmündedir. Enis Berberoğlu an itibariyle benim gibi milletvekilidir. 13 Ekim’de alt ilk derece mahkeme AYM’ye hadi oradan sen kimsin dedi. 7 aydır seçilmiş bir milletvekilinin hakları yürütmeden yüz bulan yargı eliyle gasp ediliyor. Enis Berberoğlu yeniden yargılanma sürecinin başlanmasını beklemeden görevine başlamalıdır.

Ey ilk derece, ey İstinaf, ey Yargıtay; artık yargıyı daha fazla çürütmeyin, yargının üzerindeki vesayet gölgesini kaldırın kardeşim."