CHP'den flaş korona iddiası: Karantinadaki umrecilere yardım eden polisler risk altında!

CHP'den flaş korona iddiası: Karantinadaki umrecilere yardım eden polisler risk altında!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, umreden dönen ve karantinaya alınan vatandaşlarla ilgilenen polislerin risk altında olduğunu söyledi. CHP’li Özel polislerin kendilerine ulaştığını; ‘Karantinaya alınan ilk vatandaşlarımıza yardım ettik, kollarına girdik çantalarını taşıdık, ne maskemiz vardı, ne eldivenimiz. Karantinaya da alınmadık. Risk altındayız’ dediğini aktardı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümetin korona virüs salgınına karşı açıkladığı ekonomik paketi eleştiren CHP’li Özel; "Açıklanan paketin Korona ile mücadele ruhuyla uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Pakette pakette zaten emekliye verilecek olan ikramiye 5 hafta geriye çekiyor. " dedi.

Umreden dönen ve karantinaya alınan vatandaşlarla ilgilenen polislerin risk altında olduğunu belirten Özel; ‘O Polisler bize ulaştı. Karantinaya alınan ilk vatandaşlarımıza yardım ettik, kollarına girdik çantalarını taşıdık, ne maskemiz vardı, ne eldivenimiz. Risk altındayız dediler.’ ifadelerini kullandı.

CHP’li Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu düzenlemeyi yapmadan nereye gidiyorsunuz diye sormuştuk. 1 Ekim'de gündeme alınacağını söyledikleri boşa çıktı. Birinci yargı paketinde infaz yoktu. Bir türlü gelemedi. İkinci yargı paketinde de infaz olmayacağı ve bunun siyasi partilerle konuşulacağı söyleniyor. Bu durumdan bir tek şey anlaşılıyor; biz AKP ve MHP'yi ikna edemedik ama Koronavirüs'ü ikna etmiş gibi görünüyor. "

"İnfaz yasasındaki değişiklik için bu uzun tutuklulukları ve her önüne gelenin tutuklandığı bu durumla ilgili bir düzenleme yapılmasını teklif edeceğimizi ifade etmek istiyorum."

"Cumhurbaşkanına bir çağrıda bulunuyoruz; sağlık meslek örgütleriyle ilgili husumetinizi bir kenara bırakınız."

"Bir köşe yazarına verdiği mülakatta daha çok yeni bilgi edindik. Bu açıdan sağlık bakanını gelmesi usûlen ve şeklen çok kıymetlidir ama içerik açısından beklentilere cevap vermemiştir."

"Amerika'ya 500 bin kit sattığını duyduk üzüldük. Biz 115 bin test varken bu ana kadar 10 binle gelebildik. 500 bin testimizi de Amerika'ya satmış bulunuyoruz."

"Dünya Sağlık Örgütü tek bir konuda uyarıyor; test, test, test. Bugün İtalya'nın 10. gününden daha kötü 10. gün yaşayan Türkiye için büyük tehlikedir az test yapmak. Test yapma konusunda daha girişken ve atılımcı olunması gerektiğini söylüyoruz."

"Bakan ilk günlerde 18 merkez demişti. Sonradan 16'ya çıktığını duyurduğunu duyduk. Bakan'ın dünkü yaklaşımında da test merkezleri konusunda müjdelenen mesajlarla gerçeklerin tutmadığını görüyoruz."

"Açıklanan paketin Korona ile mücadele ruhuyla uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Pakette pakette zaten emekliye verilecek olan ikramiye 5 hafta geriye çekiyor. Elbette turizmciye destek önemlidir ama Korona günlerinde o paketten başka şeyler de beklenmektedir."

İlgili Haberler