CHP’den Kılıçdaroğlu’na linç girişimine sert tepki

CHP’den Kılıçdaroğlu’na linç girişimine sert tepki
CHP’den Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimine sert tepki geldi. Yapılan açıklamada saldırının organize bir hareket olduğu belirtilerek, "Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir” denildi.

CHP İstanbul İl Teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da uğradığı linç girişimine sert tepki gösterdi. Şişane’de toplanan kalabalığa konuşan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir” ifadelerini kullandı. CHP’nin basın açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

Kaftancıoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle;

CHP genel başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Aynı zamanda şehidimize ve ailesine karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir.

Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir. Bu saldırının ardında cevaplanması gereken çok sayıda soru var, bunlar cevaplandırılmalı, kamuoyu rahatlatılmalıdır.

Saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.

Milli Savunma Bakanına sormak isteriz, o evi yakın diye bağıran hainlere dönüp de mesajınızı verdiniz demek ne demektir? Bu nasıl bir cümledir? O organize grup ne mesajı vermiştir? Herkes rahat olsun, soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi'yiz.

Bilinmelidir ki, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu devletin yetkili kurumları koruyamıyorsa CHP örgütü koruyacak güçtedir. Bu saatten itibaren, İstanbul'da İstanbul örgütü halkımız ile birlikte genel başkanımızı koruyacaktır.

İlgili Haberler