CHP’den kredi borcu olan emekliler için kanun teklifi

CHP’den kredi borcu olan emekliler için kanun teklifi
CHP, kredi borcu olan emekliler için kanun teklifi hazırladı. Teklifte, kredi borcu olan emeklilere haciz işlemi uygulanmaması ve kredi faizleri silinerek, mevcut borç üzerinden yeniden yapılandırılması ön görülüyor.

CHP, kredi borcu olan emekliler için kanun teklifi hazırladı. Teklif, emeklilerin kullandıkları kredileri ödeyememeleri halinde haciz işlemi uygulanması yerine kredi faizleri silinerek mevcut borç üzerinden 36 aya kadar ve faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasını öngörüyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklife göre yaşlılık, malullük ve vazife malullüğü ile dul ve yetim aylığı alanların bankalardan kullandıkları tüketici kredilerinde, 30 Eylül 2018 tarihi itibariyle temerrüde düşenlerin, faiz borçları silinerek, mevcut borçları faizsiz olarak 36 aya kadar yeniden yapılandırılacak. Ayrıca temerrüde düşmemiş dahi olsalar talepleri halinde mevcut sözleşmedeki faiz oranı üzerinden vade uzatımı 36 aya kadar yapılacak.

Teklif; emeklilerin kullandıkları kredileri ödeyememeleri halinde haciz işlemi uygulanması yerine kredi faizlerinin silinerek mevcut borç üzerinden 36 aya kadar ve faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasını düzenliyor. Teklif, temerrüde düşen emekliler için yeni faiz oranı belirlenmeksizin yapılandırılmasını da öngörüyor.

İlgili Haberler