CHP'den ODTÜ yolu tepkisi

CHP'den ODTÜ yolu tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok, Ankara Büyükşehir Belediyesi iş makinaları tarafından 9 Eylül gecesi ODTÜ’de yaklaşık 12 bin ağacın yok edildiğini belirterek, protokole uyulmadığını iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, yaptığı açıklamada, Bilkent’teki Şehir Hastanesi Kampüsü’nün ulaşımı için ODTÜ içinden geçirilen yol çalışmasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Rektörlüğü ve Valilik tarafından yapılan protokole göre kesilmesi planlanandan çok daha fazla ağaç kesildiğini kaydetti.

“35 DEĞİL 100 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL AÇILDI”

Protokolün ardından 9 Eylül gecesi ODTÜ’de Büyükşehir Belediyesine bağlı iş makinelerinin ağaç kıyımı yaptığını belirten Altıok, “Protokolde 35 metre denilmesine rağmen 100 metre genişliğinde yol yapılmış ve protokolde korunacağı belirtilen ekosisteme ciddi zarar verilmiştir. Bu da ODTÜ’ye sınavla değil ancak TOMA ve polisle girebileceklere özgü bir sahte manevradır. ODTÜ’lülerin birçok emekle büyüttüğü ODTÜ ormanına adeta bir vinç ve polis ordusu ile TOMA’lar eşliğinde saldırılarak yaklaşık 12 bin ağaç yok edilmiştir” dedi. Altıok, şöyle devam etti:

“ANKARA’YI PARSEL PARSEL SATANLAR ŞİMDİ DE HALKIN NEFESİNİ DAHİ SATMA DERDİNDE”

“Tayyip Erdoğan’ın atadığı kayyum rektörün, Melih Gökçek ile yola dair protokol imzalanacağını mail yoluyla duyurmasının hemen ardından, böyle bir baskının yapılmış olması doğa katliamının faillerini ve ortaklarını da ortaya çıkarıyor.

Düşünceye, bilime, doğaya, yaşama düşman Melih Gökçek ve düğmesine basan rant iktidarının tek anladığı beton, yandaş firma ve para. Ankara’yı parsel parsel satanlar şimdi de halkın nefesini dahi satma derdinde. ODTÜ ormanında yaşayan kuş, kedi, kirpi, tilki ve birçok hayvan da bu katliamda yok edildi.

“BİR GECEDE AĞAÇ KATLETME REKORU”

Ankaralılardan milyarlarca vergi toplamasına rağmen 1 metre yapamamış sonra da metroyu ulaştırma bakanlığına devretmiş, daha başkentte 24 saat ulaşımı bile 20 yıldır çözememiş bir belediye başkanının yol bahanesiyle ODTÜ’ye girmesi fırsatçılık ve doymazlıktır. Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’de yaptığı ağaç katliamıyla övünerek, ‘4,5 km’lik yolu bir gecede açarak büyükşehir belediyesi bir rekora daha imza attı’ dedi. Evet bir rekor var, bir gecede ağaç katletme rekoru. Gece yarısı işçi çalıştırmak ağır koşullarda hak ihlali de cabası.

“TALAN EDİLEN GELECEĞİMİZ”

ODTÜ ormanı, bu halkın kendi çocuklarının emekleriyle, on yıllardan bu yana bozkırı yeşertmek için gecesini gündüzüne katıp ter dökenlerin alın teriyle yoktan var edilmiştir. Betona boğulmuş, rantçı zihniyetin elinde tarumar edilmiş bir şehirde, doğanın yıkılmayan, sapasağlam ayakta duran son nefes alanıdır. Masa başı pazarlıklarla bu alanı ranta açmaya, talan ettirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Talan edilen geleceğimizdir.

Bu yolun ulaşım sorununu çözemeyeceği çok iyi bilinmektedir. Esas mesele, ulaşım sorunun çözülmesi değil, daha çok AVM yapma, daha çok rezidans inşa etme, daha çok rant elde etme meselesidir.”

İlgili Haberler