CHP'den tezkere uyarısı: "Felaket çağrısı"

CHP'den tezkere uyarısı: "Felaket çağrısı"
CHP adına Meclis Genel Kurulu'nda söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, "Bugün önümüzde bulunan tezkere metni önceden planlanmış bir felaket çağrısıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, tezkereye neden karşı olduklarını açıkladı.

İktidarın Libya'ya asker göndererek Türkiye'yi çok büyük bir tehlikenin içine attığını kaydeden Çeviköz, "Bugün önümüzde bulunan tezkere metni önceden planlanmış bir felaket çağrısıdır. Bu tezkere Türk askerini savaşa gönderecek bir tezkeredir" dedi.

Söz konusu tezkere ile ulusal çıkarların tarif edilmediğine işaret eden Çeviköz, Türkiye'nin başka ülkelerin vekalet savaşlarına alet edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Meclisi işlevsiz bırakan tezkereye onay vermelerinin mümkün olmadığına dikkat çeken Ünal Çeviköz, şunları söyledi:
"Libya'dan şehit haberi geldiğinde ne yapacaksınız? Bir yandan meşruiyet yaratılmaya çalışılıyor, diğer yandan BM kararına ayrı şekilde Libya'ya silah ve asker gönderilmeye çalışılıyor. Bu tezkere kendi için çelişkilerle doludur. Tunus, Cezayir, Sudan, Nijer, Çad, İtalya, Fransa, Yunanistan ile istişare yapıldı mı? Bu zihniyet ile TBMM'ye tahakküm edilemez. Türkiye başka ülkelerin vekalet savaşlarına alet olmamalı"

İlgili Haberler