CHP'den, YKS tarihi Turizm Bakanı istedi diye öne çekildi iddiası

CHP'den, YKS tarihi Turizm Bakanı istedi diye öne çekildi iddiası
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, YKS tarihinin erkene çekilme kararına ilişkin açıklamada bulundu. Kaya, kararın turizm sektörünün erken hareketlenmesi için alındığını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, düzenlediği basın toplantısından YSK tarihinin erkene çekilmesine tepki gösterdi.

Kaya, "Eğitim bilimciler de Bilim Kurulu da devre dışı kaldı. Gençleri kobay, okulları AVM olarak gören diplomasızlar; eğitim bilimini ve öğrenci psikolojisini ayaklar altına aldı." İfadelerini kullandı.

CHP’li Kaya’nın açıklamaları şu şekilde:

"Turizm Bakanı sınavların haziran ayında yapılmasının, turizmimiz için daha uygun olacağı tavsiyesinde bulundu! Turizminin fendi hem sağlığa hem de çocuklarımızın, gençlerimizin yüreğindeki tedirginliğine üstün geldi. Para hırsı gençlerin geleceğinden baskın çıktı.

Eğitim bilimciler de Bilim Kurulu da devre dışı kaldı.

Saray rejiminin, tek adamın dediği oldu!

Gençleri kobay, okulları AVM olarak gören diplomasızlar; eğitim bilimini ve öğrenci psikolojisini ayaklar altına aldı.

Gençler soluklarını tuttu, YKS tarihi “öne alınmasın” diye günler öncesinden yazıp çizmeye, seslerini duyurmaya çalıştı. Çocuklar “LGS sınavı ileri bir tarihe ertelensin korkuyoruz, psikolojimiz bu sınavı kaldıracak durumda değil” diye haykırdı.

Sonunda beklenen gün geldi; AKP Genel Başkanı ekranlarda konuşmaya başladı... LGS’nin 20 Haziran’a, YKS’nin de 27-28 Haziran’a alındığını tek cümlede söyleyip geçti.

Gençlerin ve çocukların hayatlarının dönüm noktası saydıkları bir sınavı, onların istemedikleri bir tarihe alıp, tek bir cümleyle de olsa gerekçesini açıklama gereği duymadı.

Geleceğimize, gençlerimize, çocuklarımıza karşı bu kadar hoyrat, düşüncesiz, umursamaz olma hakkını size kim veriyor!

Gelecek planlarını altüst ettikleriniz; günü gelir, iktidar planlarınızı değiştirir!"

İlgili Haberler