CHP'li 3 başkana millî görev

Ege denizinde 18'i Yunanistan tarafından AKP hükümeti döneminde işgal edilen olmak üzere yaklaşık 150 ada ve kayalık bulunuyor. Bu topraklarımıza AKP hükümeti sahip çıkmadığına göre görev İzmir, Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlarına düşüyor.

CHP'li 3 Büyükşehir Başkanı, belediyelerinin mücavir alan sınırları içinde bulunan 18 adadaki "kaçak yapılanmayı yıkmak için" acilen harekete geçmelidir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na hukuki işlemlere hızla başlamalarını öneriyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da çağrı yapıyorum.

* 2004 yılından bu yana Yunanlar tarafından işgal edilen 18 adamızda askeri, ticari ve sivil yapılanmaya göz yumuluyor.

* Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğü tehdit ediliyor.

* Türkiye'nin Lozan Antlaşması ile çizilen sınırları ve hakları Yunanların işgaline uğruyor.

* AKP iktidarı 3 ayrı uluslararası anlaşma ve Lozan Antlaşması ile Türkiye'nin olduğu tescil edilen toprağımıza sahip çıkmıyor.

İşte bu durumda görev Ana Muhalefet Partisi CHP'ye düşüyor.

Kemal Bey, CHP'nin İzmir, Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlarına talimat verin hemen hukuki işlemlere başlasınlar.

Deneyimli bir imar müdürü bu görevin yasalarımıza göre ilçe belediyelerinin olduğunu belirterek daha hızlı şu yöntemi önerdi:

*             Büyükşehir Belediyeleri ilgili ilçe belediyelerine birer yazı göndererek söz konusu adalardaki kaçak yapılaşmaların acilen yıkılmasını talep eder.

*             İlgili ilçe belediyeleri imkânlarının yeterli olmadığını belirterek bu görevi Büyükşehir Belediyesinin yapması için yardım talep ederler.

*             Büyükşehir Belediye Encümenleri bu adalardaki kaçak yapılaşmanın yıkılması için karar alırlar.

*             Bu kararlar Yunanistan'ın Türkiye Büyükelçiliğine tebliğ edilir ve 30 gün süre verilir.

*             30 günün sonunda adalardaki kaçak yapılanma yıkılmazsa Büyükşehir Encümeni yıkım kararının uygulanması için valiliklerden polis talebinde bulunur.

*             Polisler eşliğinde iş makinaları ile 18 adamızdaki kaçak yapılanmaların yıkımına gidilir.

Diyebilirsiniz ki "polis gücü az gelir" o zaman da Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istenir.

Diyebilirsiniz ki "AKP hükümeti CHP'li Belediyelere bu desteği vermez" o zaman da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin topraklarının Yunanlar tarafından işgal edilmesine izin veren AKP hükümeti siyaseten de hukuken de suçlu duruma düşer.

İşte 3 Büyükşehir ilimizin mücavir alan sınırları içinde olan 18 ada ve bir kayalığın isimleri:

Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Marathi, Bulamaç, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardıççık, Ardacık, Dhia, Dionisades, Gavdos, Gaidhouronisi ve Koufonisi. Venedik Kayalıkları.

Yazarın Diğer Yazıları