CHP’li Ahmet Kaya sattıklarınızın listesi 13 metre dedi, hepsini yere serdi. Bütçe görüşmelerine damga vuran anlar

CHP’li Ahmet Kaya sattıklarınızın listesi 13 metre dedi, hepsini yere serdi. Bütçe görüşmelerine damga vuran anlar
Meclis’te süren bütçe görüşmelerinde dün çarpıcı anlar yaşandı. Bütçe üzerine konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Genel Kurul salonunda yere iki uzun liste sererek “Biri CHP'nin bu ülkeye yaptıkları, diğeri AKP'nin 18 yılda sattıkları" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Merkezi Yönetim Bütçesi üzerine konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya "Biri CHP'nin bu ülkeye yaptıkları, diğeri AKP'nin 18 yılda sattıkları" diyerek elindeki iki listeyi de yere serdi.

Kaya, CHP ile ilgiliyi listeyi yere serdikten sonra "Bu liste CHP'nin yaptığı fabrikalar, limanlar, sanayi tesislerinin listesidir" dedi. Ardından AKP ile ilgili listeyi de yere seren Kaya, "Şu gördüğünüz liste de AKP'nin 18 yılda sattıklarının listesidir" diye konuştu.

CHP’li Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Kaya yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu ülkede insanlar çöpten gıda maddeleri toplayıp yemek yapmaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde bir sürü insanımız 25 kuruş ucuza ekmek alabilmek için ekmek kuyruklarına giriyor. İntihar edenler var. Aş, iş deyip intihar eden var”

Buna rağmen sanki ülkemizde milletimizin hiçbir derdi, sıkıntısı yok biz başka ülkelere para yardımı, sağlık yardımı yapıyoruz. Akıl ve vicdan diyorum. CHP'nin yaptıklarını bir liste hâlinde sizler de görün.

Şu 15 metrelik liste Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeye yaptığı fabrikalar, limanlar, sanayi tesislerinin listesidir. Alın, okuyun ve iftira atmayın. Bu ikinci liste de AKP'nin 18 yılda sattıklarının listesidir. Bu da 13 metre. Sattıklarınızın listesi 13 metre oldu."