CHP'li Ali Öztunç'tan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halkbank yönetimine atanmasıyla ilgili flaş iddia

CHP'li Ali Öztunç'tan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halkbank yönetimine atanmasıyla ilgili flaş iddia
CHP Kahramanmaraş Milletvekili, eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Halkbank yönetimine atanmasına tepki gösterdi. CHP’li Öztunç; ‘Bu atama 6112 sayılı kanuna aykırıdır. RTÜK üyeleri başka hiçbir yerden maaş alamazlar, gelir elde edemezler. ‘ dedi.

Erman Çimen – YENİÇAĞ ÖZEL HABER

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)Başkanı Ebubekir Şahin’in Halkbank yönetimine atanması tartışmalara neden oldu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili, eski RTÜK üyesi Ali Öztunç söz konusu atamaya tepki gösterdi.

‘ATAMA YASAYA AYKIRI’

Yeniçağ’a konuşan CHP’li Öztunç,  atamanın 6112 sayılı kanuna aykırı olduğunu belirterek; “RTÜK üyeleri başka hiçbir yerden maaş alamazlar, gelir elde edemezler. Bu yasada çok açık ve nettir.” dedi. 

Ali Öztunç tartışmalı atamayı Meclis’e taşıyacaklarını da açıkladı.

CHP’li Ali Öztunç şunları söyledi.

“Bu atama 6112 sayılı kanuna aykırıdır. Bu yasaya göre RTÜK üyeleri başka hiçbir yerden maaş alamazlar, gelir elde edemezler.  Bu çok açık ve nettir.

‘HANGİ SIFATLA OY KULLANACAK’

Örneğin söz konusu bankanın bir reklamında yanlış bir şey var. Bunun için bir ceza verilmesi gerek. Şimdi bu durumda RTÜK başkanı hangi sıfatla oy kullanacak. RTÜK üyesi olarak mı, Halk Bankası yönetim kurulu üyesi olarak mı? İşte bu yüzden RTÜK üyeleri hiçbir yerden maaş almayacak ki böyle durumlar yaşanmasın. Dünyanın her yerinde durum böyledir.

‘NEDİR BU PARA KAZANDIRMA HEVESİ’             

Kendisini daha önce TürkSat’a verdiler, şimdi orası tutmayınca Halk Bankası’na veriyorlar. Nedir bu RTÜK başkanına para kazandırma hevesi anlayamıyorum. Üstelik ekonomist de değil, ekonominin e’sini de bilmez. Ekonomist olmayan bir insan niye banka yönetim kurulu üyesi yapılıyor gerçekten anlayamıyorum. Bu atamayı en kısa sürede Meclis’e taşıyacağım”