CHP'li Aykut Erdoğdu, Can Akın Çağlar için 'Üstadım' dedi: 8 yıl önce yolsuzluk iddiasında bulunmuş

CHP'li Aykut Erdoğdu, Can Akın Çağlar için 'Üstadım' dedi:  8 yıl önce yolsuzluk iddiasında bulunmuş
İBB'de tartışmalara neden olan Can Akın Çağlar atamasının ardından "Kendisi meslektaşım ve üstadımdır." açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Çağlar için 8 yıl önce yolsuzluk iddiasında bulunmuş

Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın, Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atanmasının ardından gözler CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'ya çevrildi.

Erdoğdu, 2012 yılında Çağlar hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuş, Ziraat Bankası'nda Çağlar yönetiminde yolsuzluk yapıldığını iddia etmişti.

Atamaya ilişkin açıklama yapan Aykut Erdoğdu, "Can Akın Çağlar'ı Hazine Müsteşarlığı'nda çalıştığım yıllardan tanırım. Kendisi meslektaşım ve üstadımdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğdu, sessizliği bugün yaptığı bir açıklama ile bozdu. "2012 yılında Ziraat Bankası'nı denetleyen KİT Komisyonu üyesiyken bana kapsamlı bir rapor ulaştı." diyen CHP'li Erdoğdu, o dönem yaşananları şöyle aktardı:

"Rapor Can Akın Çağlar'ın bazı kredilerde usulsüz işlemler yaparak bankayı zarara soktuğunu iddia ediyordu.

Raporda yer alan iddialar belgeli ve ciddi olduğu için Can Beyi Hazine'den tanımama rağmen hiçbir ayrımcılık yapmadan dosyayı açıkladım.Bir süre sonra Can Bey aradı ve görüşmek istedi. Can Bey bu uzun görüşmede iddialara tek tek cevap verdi.

İlerleyen aylarda beni Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından bir Savcı aradı ve görüşmek istedi. Savcı bu görüşmede TBMM'de yaptığım konuşmayı ihbar kabul ederek soruşturma başlattığını söyledi."

"Ayrıca açıklamalarım dolayısıyla BDDK, Sayıştay ve Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun da soruşturma başlattığını öğrendim. Bu arada Can Akın Çağlar'ın BDDK üyeliğine atanmasına karşı çıktım ve istifasını istedim. Çünkü BDDK bankaları denetleyen bir kurumdu ve Can Bey hakkında yürüyen bir soruşturma vardı.

Bu eleştirilerim de sonuç vermiş olmalı ki, Can bey bu incelemeler tamamlanmadan BDDK'daki görevinden süresi dolmadan istifa etti. O tarihten bu yana kendisiyle iletişimim olmadı. Daha sonra da Can Beyin bütün bu iddialardan aklandığını öğrendim."