CHP’li başkan, AKP’li selefinin borcunun yüzde 70’ini ödedi

CHP’li başkan, AKP’li selefinin borcunun yüzde 70’ini ödedi
31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Bozüyük Belediyesi, belediyenin geçmiş dönemden kalan borcunun yüzde 70'ini ödedi.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Bilecik'e bağlı Bozüyük Belediyesi'nin 23 milyon liralık borcunun yüzde 70'i dokuz ayda ödendi.

Bozüyük Belediyesi'nin CHP'li başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, AKP'li başkan Fatih Bakıcı'nın döneminden kalan 23 milyonluk borcun tamamına yakınını ödedi.

Bakkalcıoğlu; Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini ve vergileri de düzenli olarak ödediklerini, diğer borçları da aylık belirli periyotlarla tasfiye ettiklerini söyledi.

20 METREKÜP SU BİR KURUŞ

Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, ilçede uygulanan yeni su tarifesiyle ilgili de bilgi vererek, “20 metreküpe kadar iki aylık okumada su ücreti 1 kuruş. 20-30 metreküp arası iki aylık okumada 1 lira 25 kuruş, 30-40 metreküp arasında 2 lira, 40 metreküpü aşarsa 3 lira tahsil ettiğimiz bir tarifeye geçtik” ifadelerini kullandı.

BEŞ BİN OY FARK ATTI

31 Mart günü yapılan yerel seçimlerde Bilecik’in Bozüyük ilçesinde CHP’li Mehmet Talat Bakkalcıoğlu 21 bin 784 oy olarak belediye başkanı seçildi, mevcut başkan AKP’li Fatih Bakıcı ise 16 bin 387 oy almıştı.