CHP'li başkanlardan Erdoğan'a talep

CHP'li başkanlardan Erdoğan'a talep
CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı çevrimiçi buluşarak Türkiye ve yerel yönetimler gündemini ele aldı. CHP'li başanlar, Türkiye Belediyeler Birliği’nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu üyelerinin de katılımıyla, belediye başkanlarıyla toplantı yapması için girişimde bulunmasını istedi. 11 Başkan, hemen harekete geçmesi için taleplerini Türkiye Belediyeler Birliği’ne iletti.

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Türkiye Belediyeler Birliği’nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu üyelerinin de katılımıyla, belediye başkanlarıyla toplantı yapması için girişimde bulunmasını istedi.

Başkanlar toplantıdan sonra ortak açıklama yayınladı. Açıklamayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş imzaladı.

Açıklamada, 11 büyükşehir belediye başkanının çevrimiçi buluşup Türkiye'nin gündemini, yerel yönetimlerin sorunlarını, pandemi gündemini ele aldıkları belirtildi.

Toplantıda belediyelerin yaşadığı ekonomik daralmaların, düşen gelirlerin,  yapılması şart olan birçok çalışmanın bütçeler üzerinde yarattığı olumsuz etkilerinin, bütçe yönetimlerinde ortaya çıkan zorlukların tartışıldığı aktarılarak “Toplu taşımanın geleceğini ayrıntılı olarak ele aldık. Kentlerimizin, bugün ve gelecek için kültür sanat yaşamını konuştuk. Bu kapsamda, içinde önerilerimizin olduğu bir hazırlığı, Türkiye Belediyeler Birliği'ne (TBB), iletme kararı verdik” denildi.

"HENÜZ REHAVET İÇİN ERKEN OLDUĞUNU AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM"

3 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili uyarılarda bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bu süreçte ilgili her tedbiri aldığımızı, yurttaşlarımızın rahat, huzur ve ihtiyaçlarının karşılanması için gerekenleri planladığımızı belirtmek isteriz"

"Bu vesileyle 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, değerli hemşerilerimize yeniden anımsatmak isteriz ki,  sokağa çıkmama konusundaki özenimizi lütfen sadece yasağın olduğu günlerde göstermeyelim, yasağın olmadığı günlerde de aynı tavrımızı sürdürelim"

"Henüz rehavet için erken olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Pazartesiden itibaren de sokağa çıkmama konusunda duyarlı olunmasının, şehirlerde yoğunluk yaşamamasının önemini dile getiriyoruz"