CHP'li Bidirici'nin RTÜK üyeliği düşürüldü!

CHP'li Bidirici'nin RTÜK üyeliği düşürüldü!
RTÜK tarihinde bir ilk yaşandı. CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü. 

Faruk Bildirici, Twitter hesabından açıklama ile RTÜK üyeliğinin düşürüldüğünü duyurdu. Bildirici yaptığı açıklamada, RTÜK üyeliğimin hukuksuz biçimde düşürülmesiyle ilgili olarak saat 16.00’da İlhan Taşçı ile birlikte RTÜK binası önünde basın toplantısı yapacağız. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim" dedi.

fb2-001.jpg

fb-005.jpg

NE OLMUŞTU?

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici'nin üyeliğinin düşürülmesi teklif edilmiş ve Bildirici teklife karşılık, "Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi" demişti.

Twitter'dan "RTÜK’te muhalefete ve demokrasiye darbe" sözleriyle tepkisini gösteren Bildirici, "RTÜK’ün 25 yıllık tarihinde bir ilk Üst Kurul toplantısında şu anda Başkan Şahin’in üyeliğimin düşürülmesi önerisinin gündeme alınması görüşülüyor. Yasa gereği ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor" dedi. 

"TEHLİKELİ BİR YOL AÇILIYOR"

"Tehlikeli bir yol açılıyor" diyen Bildirici, üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar" uyarısında bulundu. 

f1-013.jpgf2-010.jpgf3-003.jpg

İlgili Haberler