CHP'li Cankurtaran'dan 19 Mayıs tepkisi

CHP'li Cankurtaran'dan 19 Mayıs tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Beşiktaş Belediyesi’nin, İstanbul Valililiği’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine izin vermemesini eleştirdi.

Salim YAVAŞOĞLU / İSTANBUL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Beşiktaş Belediyesi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 3 gün sürecek etkinliklerine, İstanbul Valiliği’nce “provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği” gerekçesiyle izin verilmemesine ilişkin açıklamada bulundu. Cankurtaran, 2011’den beri 8 milli bayram kutlamasının “terör olayları, şehitler, Van depremi, Soma’daki maden faciası” nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Cankurtaran, şunları kaydetti: “Ortada büyük bir acı varsa bayram kutlaması iptal edebilir. O konuda bir tabumuz yok. Ancak milli bayramları iptal etmek için hiçbir bahaneyi kaçırmayanlar geçmişte ne düğünlerini ne de herhangi bir etkinliklerini iptal etmemişti. Türk milletinin Atatürk’ün hediye ettiği milli bayramları kutlaması AKP’nin bürokratlarının iki dudağından çıkacak izne bağlı değildir.

AKP mitinglerinde hiç gündeme gelmeyen bu ’provokasyon’ ve ‘olay olabilir’ ihtimalleri her nasılsa hep milli bayramlarımızda gündeme gelmektedir. Ancak onlar engelledikçe bu halk milli bayramlara bizzat kendisi sahip çıkacaktır.”

CHP Milletvekili Gülay Yedekcide“19Mayıs’ı,29Ekim’i, 23Nisan’ı 30Ağustos’u size rağmen, sonsuza dek kutlayacağız. Vatandaşlarımızın, Türk gençliğinin Ata’sına koşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır” dedi.

CHP Milletvekili Erdin Bircan da Gençlik ve Spor Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM ‘ye sunduğu soru önergesinde, “Edirne’de bu yıl 28’incisi düzenlenen Atatürk’ü Anma ve Barış Koşu ile ilgili törenlere neden ilin milletvekilleri, ulusal ve yerel basın davet edilmemiştir? Bakanlığınızındüzenlemişolduğu19MayısAtatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri arasından bir gelenek haline gelmiş olan Samsun’dan Ankara’ya getirilen ‘Sevgi Bayrağı’ için düzenlenen Bayrak koşusu neden yapılamamaktadır?” sorularını yöneltti