CHP'li Engin Özkoç'tan flaş darbe değerlendirmesi

CHP'li Engin Özkoç'tan flaş darbe değerlendirmesi
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç basın toplantısında konuştu. Özkoç, CHP'nin 100 yıldan bu yana olduğu gibi mücadelesine devam edeceğini söyledi.

CHP'li Engin Özkoç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

İstanbul Büyükşehir Belediyemizin başlattığı askıda fatura kampanyasına 9 bin başvuru oldu, daha da olacağa benziyor. Bu kimi rahatsız eder, AKP'yi ve Genel Başkanı'nı rahatsız eder. Belediye başkanlarımızın verdiği mücadeleyi itibarsız hale getiremezsiniz. Bizim belediye başkanlarımız milletten aldıkları görevi, size rağmen yerine getirmeye devam edecek. CHP olarak 100 yıldan bu yana verdiğimiz mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. İktidarlar demokrasilerde seçimle gelirler, seçimle giderler. En yakın seçimde milletimiz, sizin başarısızlığını kayda alacak. Onlar bizim belediye başkanlarımızla sizi kıyaslıyor. Bizi milletimizden kopartamayacaksınız. 

Yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapması için en önemli koşul hukuk devleti olmak ve güçler ayrılığının keskinleşmesidir. Türkiye'de tek bir adamın sözleri etkili olmamalı. Bunlar olmadan bırakın yabancı yatırımcıyı, yerli üreticilerimiz bile ülke dışına çıkıyor. Dolayısıyla bizim darbe hukukundan ayrılmamız gerekiyor. Laik, demokratik ve hukuk devletini yeniden inşa etmeliyiz. Türkiye'deki yasalar bir kişinin emri ile değil, güçler ayrılığı ile olmalı. Eğer bunu yapamazsak, Türkiye yönetilmez bir hale gelir. Eğer böyle olmazsa, Numan Kurtuluş başka bir şey söyler, damat başka bir şey söyler. Cumhurbaşkanlığı Sistemi Türkiye için doğru sistem değildir.